Sapa zet in op 'eco friendly' huizen

28 oktober 2019 Bron: Sapa
Sapa zet in op 'eco friendly' huizen
Het collectieve bewustzijn over de planeet dat zich elke dag verder verspreidt, is een stille getuige van de noodzaak dat we samen en individueel krachtige maatregelen moeten nemen om onze natuurlijke hulpbronnen te behouden.

Sapa weet dat het belangrijk is om op lange termijn bij het milieu betrokken te zijn, en zo is het merk ongetwijfeld een van de grote spelers geworden in de woning van de toekomst. Dankzij de verschillende ecologisch positieve technologieŽn en dankzij de aluminium isolatieoplossingen voor aluminium (schuif)ramen, deuren en vliesgevels die niet alleen meer comfort bieden aan gebruikers, maar ook rekening houden met onze planeet, is Sapa tegenwoordig een echt referentiepunt in de bescherming van het milieu.

Sinds enkele jaren ontwikkelt het merk Sapa namelijk steeds efficiŽntere isolatieproducten die we vervolgens aanbieden aan architecten, eigenaren of individuen. Deze producten zorgen niet alleen voor energiebesparingen, ook de CO2-voetafdruk tijdens hun productie wordt steeds kleiner.

Dus hoe is Sapa, merk van de HYDRO groep, leider in de aluminiumsector, in de loop der jaren een merk geworden dat in staat is om "eco-vriendelijke" oplossingen te produceren voor huizen die steeds duurzamer en in harmonie met de planeet zijn? En vooral: hoe gaat het merk om met de uitdaging om de milieuimpact tijdens de productie te beheersen?

Sapa zet in op 'eco friendly' huizen

Innovatieve productietechnieken voor steeds efficiŽntere ramen

Specialisten in productietechnologie hebben verschillende mechanismen ontwikkeld waardoor het merk Sapa zijn CO2-voetafdruk aanzienlijk kan verminderen zodat de waarden onder het Europese gemiddelde liggen, ongeveer 6,7 kg CO2 per kilogram geŽxtraheerd aluminium.

Allereerst is er de CIRCAL 75Rtechnologie. Dit is zonder twijfel een systeem waarmee Sapa de milieuimpact tijdens de productie van de oplossingen aanzienlijk kan verminderen. Het heeft niet alleen een koolstofvoetafdruk van 2,3 kg CO2 per kilogram geŽxtraheerd aluminium, dit productiemechanisme maakt het ook mogelijk om nieuwe oplossingen te produceren met 75% gerecycleerd post-consumer aluminium.

Sapa zet in op 'eco friendly' huizen
Bovendien kan Sapa met de REDUXAproductietechniek ook oplossingen produceren met een lagere koolstofvoetafdruk dan het Europese gemiddelde, 4 kg CO2 per kilogram geŽxtraheerd aluminium. Met deze technologie gebruikt Sapa dus EPDgecertificeerde (Environmental Product Declarations) technieken tijdens de productie, zoals bijvoorbeeld het CIRCAL 75R-systeem.

Wat referenties betreft, bieden we interieurarchitecten een innovatieve geveloplossing met het NRGY 62-concept. Het kan worden gebruikt op elke stalen dragende structuur met een minimale breedte van 60 mm, en het voldoet aan alle architecturale en milieu-eisen.

De Elegance 52-oplossing voldoet ook aan de milieucriteria. Deze aluminium vliesgevel is een combinatie van technologie en moderniteit met zeer geavanceerde thermische isolatiekwaliteiten. Met een smalle en elegante lijn met een aanzichtsbreedte van slechts 52 mm, is dit systeem geoptimaliseerd en biedt het een hoge mate van integratie.

Tot slot heeft Sapa twee recyclagecentra in Europa: Dormagen (Duitsland) en Clervaux (Groothertogdom Luxemburg). Deze twee productiecentra brengen gefragmenteerd en gesorteerd aluminium scrap aan het einde van hun leven opnieuw in productie. Dankzij de revolutionaire behandeling van post-consumer scrap dat via deze twee vestigingen wordt vervoerd, is de kwaliteit van het Hydro Ė CIRCAL aluminium identiek aan die van primair aluminium.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo