Buitenschrijnwerk

Sapa Building System: Performatie en ruimste keuze aan designs

Sapa Building System: Performatie en ruimste keuze aan designs
SAPA Building System
Ramen en deuren moeten naadloos aansluiten bij de architectuur en de persoonlijkheid van uw woning. SAPA Building System biedt een uitgebreide keuze tussen verschillende designs en combineert duurzame technologie met pure vormgeving... Onder het motto “Light is More” biedt SAPA Building System het minimalistische schuifraam Artline aan. Nieuw is de Artline XL die nog verder inspeelt op de vraag naar almaar ruimere glaspartijen zonder in te boeten op gebruiksvriendelijkheid. Glaspartijen tot aan het plafond kunnen probleemloos bediend worden. Elke vleugel kan tot 500 kg dragen. Ramen met een hoogte van 3,5 meter zijn dan ook perfect mogelijk. Grote glaspartijen zorgen voor een maximale lichtinval en een vloeiende overgang tussen buiten en binnen. Zelfs hoekramen zonder hoekprofiel zijn perfect mogelijk.

De grote draagkracht en het gebruiksgemak komen tot stand door het gebruik van een dubbele rij vierdelige inox loopwielen op stofbestendige kogellagers. De vleugels hebben een breedte van 57 mm en kunnen driedubbele beglazing tot 52 mm aan. Het schuifsysteem heeft een uitstekende thermische waarde wat de warmte-isolatie ten goede komt. Bij een Ug-waarde van 0.7, bedraagt de U-waarde van het raam als geheel 0,85 W/m²K.

Sapa Building Systems: Performatie en ruimste keuze aan designs

A70 Ligna
De Avantis 70-draaireeks biedt niet alleen verschillende thermische isolatieniveaus, maar is bovendien beschikbaar in verschillende designs. Enerzijds is er de strakke Classic lijn die perfect past in een gestroomlijnde moderne vormgeving. Anderzijds is er de mooi afgeronde Softline die perfect aansluit bij een meer traditionele architectuur. De HV (verborgen vleugel) wekt de illusie van een vast raam, waarbij de kader volledig weggewerkt kan worden achter de slag. Ideaal dus voor liefhebbers van een strakke, minimalistische architectuur. De Avantis 70 Ligna en Avantis 70 Ligna Industrial hebben een uiterst slanke aanzichtbreedte. In combinatie met een doeltreffende thermische isolatie zijn ze een passend alternatief voor stalen ramen. Bij renovaties zijn de slanke Ligna-profielen nauwelijks te onderscheiden van de oorspronkelijke stalen ramen, waardoor het architectuurbeeld intact blijft. Het Avantis 70 pastorieraam is ideaal voor wie een retro-look wil creëren. SAPA Building System combineert tevens duurzame technologie met pure vormgeving, denken we maar aan de afwatering die nu helemaal onzichtbaar is geïntegreerd. Ook voor de glaslatten hebt u de keuze uit diverse designs.

Het revolutionair passiefraam Avantis 95 is dan weer de perfecte combinatie tussen uiterst slank profieldesign (slechts 95 mm) en super-isolerend want dankzij zijn hoge performantie zijn grote glaspartijen met driedubbele beglazing mogelijk. Avantis 95 levert uitzonderlijke prestaties bij een blowerdoor-test en voldoet aan de passiefhuis standaard volgens het Passive House Institut Darmstadt en Ift-Rosenheim. Passief bouwen én perfect inspelen op de moderne architectuurtrends gaan dus hand in hand. Binnen het standaard gamma zijn talrijke openingsmogelijkheden voorhanden zoals stolp- en parallelschuif ramen, enkele en dubbele binnen- en buitendraaiende deuren. Als projectoplossing is er een raam met verborgen vleugel.

Sapa Building Systems: Performatie en ruimste keuze aan designs
Avantis 70 pastorieraam

Nieuw in het SAPA-gamma zijn de S-line krukken: kwaliteitsvolle krukken met een elegant design voor ramen, deuren en schuifdeuren. Deze zijn beschikbaar in de afwerkingen Titanium, Black Pearl and Satin Metal.

Ontdek ook het vernieuwde Colorama-kleurenpallet van 18 hedendaagse tinten die uw project een heel eigen accent geven. Alle 18 keluren zijn bovendien beschikbaar in mat en structuurafwerking. Kortom, een SAPA-profiel past zich volledig aan aan u en uw woning.

Ook interessant