Buitenschrijnwerk

Nieuwe generatie aluminium systemen op Batibouw 2013

Nieuwe generatie aluminium systemen op Batibouw 2013
Nieuwbouw, renoveren of de woning uitbreiden? Op Batibouw zijn talrijke innovaties te ontdekken. Want er is heel wat nieuws onder de zon. Met als blikvanger een revolutionair aluminium passiefraam, valt meteen op hoe je vandaag een uiterst ‘slank’ profieldesign kan combineren met de hoogste comfort- en energievereisten.

Wie op Batibouw op zoek gaat naar ramen- en deureninspiratie, kan bij Sapa Building System zijn hartje ophalen. Aluminium ramen hebben immers het grote voordeel van licht, maar tegelijk oersterk en bestand te zijn tegen vervorming. Dat maakt dan weer grote glaspartijen met hoogisolerende beglazing mogelijk, bij een smaller aanzicht en inbouwdiepte dan hout of PVC. Anders gezegd, hoe strenger de energienormen, hoe beter aluminium is geschikt voor de fans van een elegant en slank architecturaal design.

Sapa Building System, met vestigingen in Lichtervelde en Landen, is onderdeel van de grootste aluminiumproducent wereldwijd, de Zweedse Sapa Group. “En dus willen wij natuurlijk mee de toon zetten voor de bouwtrends en -evoluties van morgen”, zegt Product Manager Fréderic Vanackere. “Enerzijds door een zo breed mogelijk gamma aan te bieden, anderzijds door gericht te focussen op innovatie.”



Sterke nieuwkomer
Op Batibouw zet Sapa Building System zijn Avantis 95, het eerste aluminium passiefraam van Sapa, centraal in de kijker. “Een nieuwkomer in de markt, die voorgoed komaf maakt met opvatting dat je bij passiefbouw steeds voor zware raamprofielen moet kiezen. Aluminium ramen zijn voor passiefbouw een relatief nieuwe ontwikkeling, maar van een inhaalbeweging hebben we nu een voorsprong gemaakt”, klinkt het bij Sapa Building System.

Dankzij zijn hoge performantie moet het Avantis 95 raam niet onderdoen voor de absolute top op het vlak van isolatie, lucht- en waterdichtheid en windweerstand. “Het is dus een elegante oplossing die toch grote en zware glasvlakken met driedubbele beglazing mogelijk maakt. Kortom, je kan ook passief bouwen én perfect inspelen op de moderne architectuurtrends.”

Renoveren of woning uitbreiden?
Dan stelt Sapa het vernieuwde Top-gamma voor om daglicht via energie-efficiënte oplossingen binnen te laten. Met deze verandasystemen en daglichtstructuren kan je nagenoeg elke vorm van woonuitbreiding realiseren, van elegant sober tot opvallend complex. Mooi meegenomen is dat alle draai- en schuifdeursystemen van Sapa Building System perfect als onderbouw hierbij passen. Ook buitenzonwering kan probleemloos ingebouwd worden.