Second Home

Belgen tweede grootste kopers van luxevastgoed in Tenerife

De verkoop van tweede verblijven in Tenerife binnen het luxesegment zit stevig in de lift. Vooral bij de Belgen heerst er een koopwoede. Dat blijkt alvast uit recente cijfers van Arum Group, die het vastgoedproject Abama Luxury Residences in Guia de Isora commercialiseert. Dit gigantische bouwproject gaat momenteel al zijn derde fase in en mocht het afgelopen jaar 18 nieuwe Belgische klanten verwelkomen. Hiermee zijn de Belgen de tweede grootste groep van kopers in Abama, na de Britten. Opvallend hierbij is dat de Belgen vooral kiezen voor de grotere (en dus ook duurdere) appartementen en villa’s. Recent lanceerde Arum Group een nieuw type woning, de Casas del Lago. Volledig afgewerkte luxevilla’s met zeezicht en ontworpen door de Spaanse toparchitect Leonardo Omar. Verwacht wordt dat ook deze villa’s bijzonder in de smaak zullen vallen bij de veeleisende Belgische kopers.

Dat de Belgen dol zijn op Spaans vastgoed bleek recent nog uit cijfers van het Spaanse registratiekantoor dat afgelopen jaar een recordaantal van 2.907 Belgische vastgoedaankopen noteerde. Wat opvalt is dat de Belgen resoluut voor nieuwbouw kiezen en hun eisen zeer hoog liggen. Zo wil het merendeel van de Belgen minstens 80m2 bewoonbare oppervlakte hebben en heeft zijn tweede verblijf best zeezicht. In dat opzicht hoeft het niet te verwonderen dat Abama Luxury Residences zo in de smaak valt bij de Belgen.
Het 400 hectare grote project ligt op een unieke locatie, aan de westkust van Tenerife, op een heuvel tussen de bananenplantages en met prachtige vistas op het eiland La Gomera.

Gratis met Bouw & Wonen naar Second Home Expo

Op zoek naar een vakantiehuis in binnen- of buitenland?
Op 19 en 20 oktober 2024 vindt de beurs Second Home Expo in Flanders Expo in Gent plaats. Wil jij deze beurs namens Bouw & Wonen gratis bezoeken?

Je kunt hier jouw gratis inkomtickets downloaden

Casas del Lago: klassevolle luxevilla’s met frontaal zeezicht

Daarnaast zijn ook de woningopties van een ongezien niveau. Zo kan je kiezen uit volledig afgewerkte luxeappartementen (The Terraces) en villa’s (Bellevue) of kan je ervoor kiezen om zelf je woning te bouwen op een beschikbaar bouwperceel. Nieuw zijn de Casas del Lago. Deze moderne villa’s hebben een bewoonbare oppervlakte van 150 tot 220 m2, elk met 2 of 3 slaapkamers en bijhorende badkamer. Alle woningen zijn uitgerust met een privé-zwembad, tuin, overdekte parking en zeezicht. De Casas del Lago zijn van de hand van architect Leonardo Omar, een referentie op het vlak van strakke en minimalistische woningbouw.

Net zoals bij de andere woningtypes kunnen kopers van de Casas del Lago gebruik maken van de talrijke faciliteiten van Abama Luxury Residences, inclusief het 18-holes golfterrein, fitnessruimte, tennisbanen en residents lounge. Deze gemeenschappelijke loungeruimte met groot zwembad en bar is exclusief voorbehouden aan de bewoners van de Abama residenties.
De Casas del Lago zijn te koop voor minder dan 1 miljoen Euro.

Belgen tweede grootste kopers van luxevastgoed in Tenerife

Topfaciliteiten: van sterrenrestaurants tot 18-hole golfterrein

Naast de verschillende woningtypes huisvest Abama ook het 5* luxehotel Ritz Carlton, dat 469 kamers telt, waaronder 148 luxe-villa’s. Het hotel is opgetrokken in Noord-Afrikaanse architecturale stijl in combinatie met Aziatische invloeden, zoals tropische tuinen en tal van verborgen hoekjes. De faciliteiten van het hotel, die ook toegankelijk zijn voor eigenaars van een woning of appartement binnen het Abama Resort, bestaan ondermeer uit 12 verschillende restaurants. Hieronder restaurant M.B van sterrenchef Martin Berasategui, dat met twee Michelinsterren bekroond is, en het Japanse fusionrestaurant Kabuki, eveneens in het bezit van een Michelinster. De spa van het Ritz Carlton is eveneens van wereldklasse en ingericht door het team dat ondermeer the Sanctuary Spa in Londen en Chiva Son in Thailand uit de grond stampten. Tot slot hebben luxemerken als Burberry, Miu Miu, D&G en Omega elk een boetiek binnen het Ritz Carlton.

Golfliefhebbers komen dan weer aan hun trekken op het 18-hole golfterrein dat ontworpen werd door voormalig Ryder Cup golfkampioen Dave Thomas.

Meer info: www.abamahotelresort.com

Ook interessant