Second Home

Abama Resort herdefinieert tweede verblijfsmarkt op Tenerife

Wie droomt van een appartement of villa in Tenerife heeft voortaan een nieuw referentiepunt: Abama Resort. Over een oppervlakte van 160 hectare aan de westkust van het eiland, met prachtige vistas over het eiland La Gomera en de Atlantische Oceaan, wordt momenteel een luxueus nieuwbouwproject uit de grond gestampt. Het resort mikt op Europeanen die een tweede verblijf wensen in een exclusieve omgeving. Hierbij heeft men de keuze tussen volledig afgewerkte appartementen en villas of een woning op maat. Alle verblijven liggen aan een 18-hole golfterrein dat ontworpen is door Ryder-cup kampioen Dave Thomas. Eigenaars kunnen daarnaast gebruik maken van de faciliteiten van het Ritz Carlton Hotel dat eveneens deel uitmaakt van het resort, inclusief 12 restaurants (waaronder twee met een Michelin-ster), een spa en tal van luxe boetieks.

De markt van de tweede verblijven zit in de lift. In 2014 bezaten 380.000 Belgen een tweede woning voor recreatieve doeleinden, een absoluut record. Vooral Spanje wint sinds de vastgoedcrisis enorm aan populariteit. In eerste instantie omwille van de interessante prijzen. Maar de tijd van de koopjes en onafgewerkte vastgoedprojecten is echter voorbij en ondertussen wordt er weer volop geïnvesteerd in hoogwaardige nieuwbouwprojecten. Zo ook op Tenerife, waar men in Guia de Isora aan de westkust van het eiland, volop bouwt aan het Abama Resort, een gigantisch nieuwbouwproject dat zijn weerga op Tenerife niet kent.

The Terraces: luxe-appartementen aan de Atlantische Oceaan

Kopers hebben de keuze tussen volledig afgewerkte appartementen (The Terraces) en villa’s (Bellevue) of een ‘Custom Villa’ op maat. Van The Terraces is de eerste fase zonet afgerond. Alle 24 appartementen hebben frontaal zeezicht, zijn gelegen tussen het eerste en tweede hole van een 18-hole golfterrein en zijn volledig gedecoreerd. De naam ‘Terraces’ is toepasselijk gekozen aangezien alle appartementen beschikken over een groot buitenterras dat varieert tussen 28 en 123m2. Het interieur werd zorgvuldig samengesteld door Rita Roses, een bekend interieurarchitecte uit Spanje. Eigenaars van een Terrace appartement kunnen gebruik maken van een 5*-hotelservice en kunnen terugvallen op het management van Abama tijdens hun afwezigheid.

Abama Resort - Terraces
Terraces

Om het communitygevoel te vergroten hebben eigenaars van een Terrace appartement exclusief toegang tot de Social Club. Deze vormt het kloppende hart van het complex en is in dezelfde stijl opgetrokken als het Ritz Carlton hotel. De Social Club telt drie verdiepingen van totaal 920 m2 en omvat niet alleen een een groot buitenzwembad en een kinderzwembad, maar ook een fitnesszaal, bar, restaurant, speel- en relaxruimte.

Bellevue: 5*-villa’s met privé-zwembad

Wie het graag wat groter ziet kan kiezen voor een Bellevue villa. Deze moderne en exclusieve villa’s hebben een bewoonbare oppervlakte van 260 m2 en zijn gebouwd op een perceel van 500 m2, met private tuin, privé-zwembad en parking. De woningen bieden eveneens uitzicht op de Atlantische Oceaan en zijn ontworpen door de gerenommeerde Spaanse architecten Virgilio Gutiérrez Herreros en Eustaquio Martinez. Eigenaars van een Bellevue villa kunnen net zoals die van The Terraces gebruik maken van de hotelfaciliteiten van het Ritz Carlton.

Abama Resort - Bellevue
Bellevue villa

Custom Villa’s: ontwerp je eigen droomwoning

Tot slot heb je ook nog de keuze om je eigen woning te laten ontwerpen en neer te poten binnen het Abama Resort. Een team van architecten (woning-, landschaps- en interieurarchitecten) staat klaar om jouw droomwoning te realiseren. De medewerkers van Abama helpen je verder met alle administratie voor het aanschaffen van bouwgrond en het verkrijgen van de juiste vergunningen en begeleiden het bouwproces mee van A tot Z.

Abama Resort - Custom
Custom villa

Topfaciliteiten: van sterrenrestaurants tot 18-hole golfterrein

Naast de verschillende woningtypes huisvest Abama ook het 5* luxehotel Ritz Carlton, dat 469 kamers telt, waaronder 148 luxe-villa’s. Het hotel is opgetrokken in Noord-Afrikaanse architecturale stijl in combinatie met Aziatische invloeden, zoals tropische tuinen en tal van verborgen hoekjes. De faciliteiten van het hotel, die ook toegankelijk zijn voor eigenaars van een woning of appartement binnen het Abama Resort, bestaan ondermeer uit 12 verschillende restaurants. Hieronder restaurant M.B van sterrenchef Martin Berasategui, dat met twee Michelinsterren bekroond is, en het Japanse fusionrestaurant Kabuki, eveneens in het bezit van een Michelinster. De spa van het Ritz Carlton is eveneens van wereldklasse en ingericht door het team dat ondermeer the Sanctuary Spa in Londen en Chiva Son in Thailand uit de grond stampten. Tot slot hebben luxemerken als Burberry, Miu Miu, D&G en Omega elk een boetiek binnen het Ritz Carlton.

Golfliefhebbers komen dan weer aan hun trekken op het 18-hole golfterrein dat ontworpen werd door voormalig Ryder Cup golfkampioen Dave Thomas. Abama huisvest komende oktober overigens de jaarlijkse International Golf Travel Market, waarmee het haar positie als golfbestemming nog wat extra in de verf zet.

Abama Resort
Abama Resort

Wie er nog mocht aan twijfelen: Abama Resort zet een nieuwe standaard binnen het aanbod van luxueuze tweede verblijven op Tenerife, dankzij een ongezien aanbod aan faciliteiten op een unieke locatie.

De prijzen voor een tweede verblijf in Abama Resort zijn als volgt:
  • Terrace Apartment: vanaf €350.000
  • Bellevue Villa: vanaf €1.650.000
  • Custom Villa: bouwgrond vanaf €300.000

Meer info: www.abamahotelresort.com

Ook interessant