Een appartement aan zee: goede investering of niet?

  BE   21 april 2015 Bron: Logic-Immo
Een appartement aan zee: goede investering of niet?
Kun jij ook zo lekker genieten van een dagje strand? Waarom zou je dan geen appartement aan de kust overwegen? Investeren in een appartement aan zee is nog steeds een goede keuze. Het is niet alleen een ideale vakantiebestemming tijdens de zomer (en dichtbij huis), het is ook een ideale investering die meer opbrengt dan een spaarboekje. Volgens recente berichten zouden de prijzen er dalen, maar dat klopt niet.

Worden appartementen aan de kust minder waard?

Volgens nieuwe cijfers van het notariaat zouden de prijzen van appartementen op de zeedijk gemiddeld met 6,1 procent gedaald zijn. Dat lijkt een slechte evolutie, maar we moeten die cijfers nuanceren: appartementen aan de kust zijn niet per se in waarde gedaald. De cijfers van de notarissen geven een algemene indicatie van de prijsevolutie, maar ze houden geen rekening met de kwaliteit van de panden. Het zijn vooral de appartementen in het hoogste marktsegment, met zicht op zee en een hoge prijs, die het moeilijk hebben. Deze dure appartementen zijn vaak jaren oud, en veel mensen verkiezen een goedkoper maar nieuwer appartement op een minder goede locatie. Er zijn dus minder transacties in het hoogste marktsegment en dat heeft onmiddellijk een grote invloed op de gemiddelde prijs, maar dat wil niet zeggen dat de reële verkoopsprijzen gestegen of gedaald zijn. De kust volgt op die manier de markt van appartementen in het binnenland, waar dure appartementen het al langer moeilijk hebben.

Een appartement kopen aan zee is nog steeds een goede investering

Investeren in vastgoed blijft dus een goed idee, ook aan de kust. Zelfs als de appartementen zelf er in waarde zouden dalen, blijft de grond er bijzonder waardevol, zeker voor gronden die zicht op zee garanderen. Hotels aan de kust zijn bovendien erg duur, waardoor veel toeristen appartementen als een perfect alternatief zien. Door je appartement te verhuren, betaalt je lening zichzelf af als het ware!

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo