Second Home

Second Home Expo trok 49% meer bezoekers

De Second Home beurs, de landelijke verkoopbeurs voor recreatiewoningen, ontving begin maart bijna 8000 bezoekers in de Jaarbeurs Utrecht. Het aanbod was dit jaar wel iets smaller doordat een aantal zonnige bestemmingen, met name Turkije, op dit moment te lijden hebben onder politieke onrust. Er werden ook weer enkele nieuwe Nederlandse en Belgische projecten geïntroduceerd.

Investering en lage rente

“Een vakantiewoning wordt gezien als een interessant alternatief voor de lage rente op spaarrekeningen. Dit zien wij ook aan een dalende gemiddelde leeftijd van de bezoekers, variërend tussen de 35 en de 65 jaar. Binnen deze groep is een duidelijk onderscheid te maken van mensen die enkel op zoek zijn naar interessante rendementen en zij die enkel kiezen voor eigen gebruik.”, aldus Tom van den Brink – Exhibition Manager Second Home Beurs.

Met een herstellende economie, een lage rente op de spaarrekening, interessante vastgoedprijzen en lage vliegticketprijzen, is de juiste mix gevonden om een tweede woning te zien als een interessante investering. Er was volop aanbod aanwezig uit 16 landen, een brede prijsrange en grote diversiteit aan woningen. De standhouders gaven na afloop van zowel de beurs in België als in Nederland aan dat zij goede zaken hebben gedaan. Er werden op de beurs zelf ook al huizen verkocht; en dat was de afgelopen jaren een zeldzaamheid (meestal meer wachttijd).

Gratis met Bouw & Wonen naar Second Home Expo

Op zoek naar een vakantiehuis in binnen- of buitenland?
Op 9 en 10 maart 2024 vindt de beurs Second Home Expo in Flanders Expo in Gent plaats. Wil jij deze beurs namens Bouw & Wonen gratis bezoeken?

Je kunt hier jouw gratis inkomtickets downloaden

Ook interessant