Befimmo gaat in zee met SPIE voor het onderhoud van het nieuwe Quatuor-gebouw

  BE   16 november 2021 Bron: Twoons
Befimmo gaat in zee met SPIE voor het onderhoud van het nieuwe Quatuor-gebouw
SPIE Belgium, dochteronderneming van de groep SPIE, de onafhankelijke Europese marktleider in multitechnische dienstverlening op het gebied van energie en communicatie, is er trots op een bijdrage te mogen leveren aan het gloednieuwe, iconische Quatuor-gebouw in hartje Brussel. Dankzij een nieuw contract mag SPIE Belgium de technische installaties van het gebouw de komende vijftien jaar onderhouden.

In mei 2021 sloot SPIE Belgium een overeenkomst met volledige garantie voor het onderhoud van alle technische installaties in het Quatuor-gebouw, voor een periode van vijftien jaar.

Het Quatuor-gebouw vlak bij station Brussel-Noord staat garant voor een totaaloplossing: Silversquare baat er 62.000 m² kantoorruimte en 7000 m² aan dynamische coworkingruimten uit. Daarnaast zijn er een centraal gelegen tuin, dakterrassen op de onderling verbonden torens, tal van bars en restaurants, een fitnessruimte en zelfs een cultureel centrum te vinden. Het gaat dus eerder om een dynamische campus met maar één doel: mensen, teams en bedrijven de kans geven om volledig open te bloeien.

Befimmo gaat in zee met SPIE voor het onderhoud van het nieuwe Quatuor-gebouw in Brussel
Met energieklasse A en BREEAM-label 'outstanding' voldoet het Quatuor-gebouw aan de strengste eisen op het vlak van kwaliteit, innovatie en milieuvriendelijkheid. Het gebouw werd in augustus 2021 opgeleverd, en de eerste gebruikers hebben er inmiddels hun intrek genomen.

Vincent Baffo, Senior Business Development Manager bij SPIE Belgium: “We zijn erg trots dat Befimmo met ons in zee wil gaan voor het beheer van zo'n hoogwaardig vastgoedcomplex. Uiteraard stellen we al onze technische kennis en knowhow ter beschikking aan Befimmo. Zo willen we ervoor zorgen dat de gebruikers steeds over uitmuntende installaties beschikken en er met behulp van de meest vooruitstrevende technologieën een 'slim' gebouw van maken."

Momenteel helpt SPIE Belgium Befimmo de voorlopige oplevering van het gebouw op te volgen. Daarbij stelt het bedrijf mogelijke optimalisaties en verbeteringen aan de installaties voor. Bovendien gaat het na of de parameters voor de autonome sturing van het gebouw correct worden toegepast.
In de toekomst gaan de teams de technische installaties controleren en zullen ze de toekomstige huurders helpen hun kantoren in te richten. Zodra dat is gebeurd, zal SPIE Belgium vijftien jaar lang instaan voor het beheer, de exploitatie en het preventieve en correctieve onderhoud van het gebouw.

Befimmo gaat in zee met SPIE voor het onderhoud van het nieuwe Quatuor-gebouw in Brussel
Eric Jambor, Head of Property Management bij Befimmo: “Quatuor is het vlaggenschip van Befimmo. Het gaat om een hoogwaardig, 'slim' full-servicegebouw dat volop deel uitmaakt van de stad en makkelijk bereikbaar is. Een plek waar de meest prestigieuze en veeleisende huurders onderdak vinden. We hebben voor SPIE gekozen, omdat we allebei de nodige middelen willen inzetten om de verwachte contractuele resultaten te bereiken. De offertes waren sterk aan elkaar gewaagd. Tijdens de onderhandelingen kwam het dus vooral aan op de kwaliteit van de dossiers.
SPIE toonde duidelijk aan erg gemotiveerd te zijn en maakte het verschil met een aantal elementen: een technische en organisatorische analyse van het aanbestedingsdossier, een uitstekend inzicht in onze noden, een goede inschatting van de werklast, een voorbereidende overnameplanning, geëngageerde onderaannemers en ervaring met REVIT in het kader van de BIM-exploitatie.
Daarnaast stemde SPIE ermee in om, gedurende de looptijd van het contract, regelmatig te worden doorgelicht wat het comfort voor de huurders en het energiebeheer van het gebouw betreft. Tot slot vonden we het erg belangrijk dat er elke dag iemand aanwezig is in het gebouw en dat het ondersteunende technische team over veel ervaring en uitstekende vaardigheden beschikt."

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo