Silversquare opent coworkinglocatie nummer acht

  BE   9 september 2021 Bron: Brum Smith
Silversquare opent coworkinglocatie nummer acht
Een jaar na de opening van Silversquare Bailli, opent nu Silversquare Central in het hart van Brussel, vlak over het centraal station. De machine draait op volle toeren: nu al is 65% van de beschikbare private kantoren verhuurd. Zelfs een pandemie kan de ambities van de coworkingpionier niet temperen. “Onze ambitie om binnen enkele jaren een sterk netwerk te hebben in heel België is groter dan ooit”, zegt Axel Kuborn, een van de twee oprichters van Silversquare. “Coworking zit nog niet aan het plafond. De nood aan meer flexibiliteit is het afgelopen jaar alleen nog maar gegroeid en daar spelen wij met een brede waaier aan kantooroplossingen op in. Begin 2022 openen we nog een locatie in de Brusselse Noordwijk, en dan zijn Luik, Antwerpen en Louvain-La-Neuve aan de beurt”.

MANIERA centraal in Central

Silversquare werkt altijd samen met bekende kunstenaars en designers voor de inrichting van hun coworkinglocaties. Het gebouw pal tegenover het treinstation Brussel-Centraal is gevuld met creaties van kunstenaars en architecten die zorgvuldig uitgekozen en gecureerd werden door het Belgische, gerenommeerde kunstenaarscollectief MANIERA. Onder leiding van oprichters Amaryllis Jacobs en Kwinten Lavigne sloegen verschillende ontwerpers, architecten en designers de handen in elkaar. Zij creëerden meubels en objecten voor een multifunctionele werkplek van ruim 5.700 m² waar maar liefst 650 ondernemers aan de slag kunnen. Silversquare Central is gemaakt voor ondernemers, door ondernemers, volledig volgens de visie van Alexandre Ponchon en Alex Kuborn, de twee oprichters van Silversquare.

Brussel wordt te klein

Silversquare Bailli en Silversquare Central zijn nu klaar maar Silversquare zet de expansie in Brussel binnenkort dus verder met Silversquare Kanal, het negende project in onze hoofdstad. Nadien zal Silversquare zijn pijlen op iets anders richten. Luik, Antwerpen en Louvain-La-Neuve worden de volgende gaststeden van de Belgische coworkingpionier. Deze steden zijn allerminst lukraak gekozen. “We hebben een gerichte strategie bij het kiezen van onze locaties”, vertelt Alexandre Ponchon, medeoprichter van Silversquare. “Onze focus lag bewust eerst op Brussel (en Zaventem) om een stevige basis te creëren van waaruit we kunnen uitbreiden naar andere grote Belgische steden. Tegen eind dit jaar zal deel één van ons strategisch plan afgewerkt zijn en kunnen we het tweede deel aanvatten. Mede dankzij onze partner Befimmo, Belgisch specialist in kantoorvastgoed, kunnen we blijven investeren in nieuwe coworkingspaces”.

Silversquare opent coworkinglocatie nummer acht

(In) coworkingspaces werken

Back to work, letterlijk dan. Nu het ernaar uitziet dat de coronastorm in ons land bijna is gaan liggen, wordt het weer mogelijk om fysiek naar kantoor te gaan. Al wordt het woord ‘kantoor’ wel in een bredere context gezien dan voorheen. De lockdowns van vorig jaar hebben het fenomeen thuiswerken versterkt.

“Kantoren hebben zeker hun nut maar zullen in de toekomst anders gebruikt worden”, zegt Alexandre Ponchon. “Het worden plekken om aangenaam samen te werken, waar motivatie en welbevinden gestimuleerd worden. Ze zullen dienen voor belangrijke meetings of brainstorms en iets minder voor het alledaagse bureauwerk. Er is nood aan een mix van traditionele kantoren, thuiswerken en coworkingspaces: voor elk wat wils. En die mix vormt nu net de spil van de samenwerking tussen Silversquare en Befimmo: samen vormen we een powerhouse op het gebied van kantooroplossingen. Central wordt onze flagship, waarbinnen al deze oplossingen worden gecombineerd.”

“Coworkings zijn voor freelancers een welgekomen alternatief. In de freelance-economie is de nood van vandaag niet noodzakelijk die van morgen. Freelancers zijn zeer flexibel en verwachten dat ook van hun werkomgeving. Ze hebben hubs nodig waar ze (creatief) kunnen ondernemen. Maar ook kmo’s vinden bij ons hun gading”, besluit Alex Kuborn. “Zij kiezen vaak voor onze private kantoren. Zo kunnen ze privacy combineren met een creatieve en levendige werkomgeving. Maar liefst 70% van de inkomsten van Silversquare komt uit private kantoren van 20 tot 30 personen.”

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo