Nieuw gebouw van SPIE in Aalter

  BE   5 september 2018 Bron: Twoons
Nieuw gebouw van SPIE in Aalter
Afbeelding © Architecten Achtergael
In de herfst starten de werkzaamheden voor het nieuwe gebouw van SPIE in Aalter. Afgelopen maandag is een officieel moment rond de eerste spadesteek voor het nieuwe gebouw georganiseerd. Industry Aalter, vestiging van SPIE Belgium, dochteronderneming van SPIE, de onafhankelijke Europese marktleider in multitechnische diensten op het vlak van energie en communicatie, wil met het nieuwe gebouw niet alleen moderniseren en uitbreiden, maar ook een werkplek creŽren die een weerspiegeling is van de efficiŽnte en verantwoordelijke manier waarop ze werkt voor haar klanten.

Het nieuwe gebouw van SPIE in Aalter zal gelegen zijn aan de Groendreef in Aalter. Volgens Business Unit Manager Wouter Van Derbeken is de nieuwe locatie een goede keuze omdat het niet alleen niet ver is van waar het actuele kantoor zich bevindt, maar ook omdat het centraal ligt voor SPIEís klanten van Oost- en West-Vlaanderen.

De werken aan het nieuwe gebouw starten in september 2018 en zouden in oktober 2019 moeten afgerond zijn. ĎMet het nieuwe gebouw willen we vernieuwen, uitbreiden en moderniseren,í licht Wouter toe. ĎWe verdubbelen onze capaciteit en hebben in een voorstudie bijzonder veel aandacht geschonken aan de verschillende criteria waaraan het gebouw moest voldoen.í Het nieuwe gebouw moet een toonbeeld zijn van waar SPIE zelf voor staat: een efficiŽnte interne en externe samenwerking, openheid en gastvrijheid, veel licht en modern, en een ontmoetingsplaats voor de vaste en mobiele medewerkers. Resultaat? Het gebouw zal op een bijzonder efficiŽnte manier worden ontworpen met veel aandacht voor alle normen op het vlak van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO), namelijk door middel van een win-win samenwerking met andere bedrijven die ook in het pand zullen gevestigd zijn. Naar schaalgrootte haalt Industry Aalter hier voordeel uit: ook de andere bedrijven werken met veel mobiele medewerkers, wat de optimale benutting van gemeenschappelijke ruimtes en parkeerplaatsen uiteraard ten goede komt.

ĎOns nieuw pand zal een BEN-gebouw zijn met alle moderne voorzieningen voor bezoekers en medewerkers,í aldus Wouter. ĎWe hebben het dan specifiek over het gebruik van zonnepanelen en warmtepompen, LED verlichting met daglichtsturing, fietstoegankelijkheid en -parkeergelegenheid, elektrische laadpalen, of nog de combinatie van flexdesks met vaste bureaus. Uiteraard is er ook een gemakkelijke toegang voor mindervaliden. Tenslotte is het belangrijk te vermelden dat het nieuwe pand wordt gebouwd op basis van een BIM-ontwerp, en dat we zo al in de constructiefase volgens een efficiŽnte multidisciplinaire en multitechnische manier van werken de zaken zullen aanpakken,í besluit Wouter.

Het nieuwe pand in enkele cijfers

Adres: Groendreef in Aalter
Architect : Architecten Achtergael, Burgstraat 22a, 9000 Gent, www.achtergael.be
Studiebureau stabiliteit en technieken : BM Engineering
EPB partner : Casquo
Milieu : Mensura
Akoestiek : Eos Acoustics
Kantoor SPIE: 1.155 m2
Gedeelde ruimtes met andere bedrijven: 500 m2
Loods en atelier: 2.400 m2
Buitenopslagruimte: 1.300 m2
Parkeerplaatsen: 54 + 30 gedeelde plaatsen

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo