Beveiliging

SPIE is actief betrokken bij veiligheid in Belgische steden

SPIE is actief betrokken bij veiligheid in Belgische steden
SPIE houdt zich al jarenlang bezig met de veiligheid in de Belgische steden en werkt daarvoor onder meer samen met twee politiezones in Wallonië. De Belgische dochteronderneming van SPIE, de onafhankelijke Europese marktleider in multitechnische dienstverlening op het vlak van energie en communicatie, haalde in dat verband onlangs nieuwe contracten binnen en is vast van plan om in de toekomst haar technische knowhow op het gebeid van veiligheid in de steden uit te bouwen.

In België beschikken intussen al heel wat politiezones over een videobewakingsnetwerk. Via die weg willen de politiediensten potentiële overtreders afschrikken, de bevolking een veiliger gevoel geven, beter toezicht kunnen houden en sneller kunnen reageren, en indien nodig ondersteuning kunnen bieden bij lopende onderzoeken. Een van de realisaties van de divisie Building Systems van SPIE Belgium bestaat uit de installatie en het bijbehorende onderhoud van de videobewakingscamera's voor twee Waalse politiezones (Vesdre en Fagnes).

Voor de politiezone Vesdre (gemeenten Verviers, Dison en Pepinster) breidde SPIE Belgium het videobewakingsnetwerk in de stad uit. Sindsdien staat het bedrijf in voor het volledige onderhoud van het netwerk, dat intussen uit 72 camera's op straat en een geavanceerd dispatchingsysteem bestaat. Onlangs ontving SPIE Belgium een nieuwe bestelling voor tien extra camera's voor de politiezone Vesdre, die na de installatie over een van de dichtste bewakingscameranetwerken in België zal beschikken.

SPIE Belgium haalde ook een tweede contract binnen voor videobewaking in de stedelijke omgeving van de politiezone Fagnes (gemeenten Spa, Theux en Jalhay). Dit project omvat de installatie en het onderhoud van nieuwe videobewakingssystemen in de commissariaten en de uitbreiding van het cameranetwerk in de zone. Christophe Castiaux, de verantwoordelijke van de afdeling Brussels Elec binnen de divisie Building Systems, verklaarde in dit verband: "Veiligheid in de stad is een domein waar we bij SPIE Belgium sterk op inzetten. In de loop der jaren hebben we ons dan ook steeds meer gespecialiseerd in deze sector. De politiezones waarmee we samenwerken, zijn erg tevreden over de prestaties van de camera's en ons bewakingssysteem. Ook de professionele onderhoudsdiensten die we daarbij verlenen vallen in de smaak."

Ook interessant