Duurzaam Bouwen

BENOvatie-inspiratie vind je vanaf nu in de gratis BENOvatiekrant

BENOvatie-inspiratie vind je vanaf nu in de gratis BENOvatiekrant
Wie renoveert, moet tal van keuzes maken: praktische, financiële en esthetische. Al is één keuze snel gemaakt: de beslissing om, als je renoveert, het meteen goed te doen en te BENOveren. Op mijnBENOvatie.be vind je hierover, verdeeld over 5 BENOvatiestappen, alle informatie. En sinds kort ook een schat aan inspiratie via de gloednieuwe BENOvatiekrant, waarop de ‘betere renoveerder’ zich vanaf nu gratis kan abonneren.

Gewoon renoveren is passé

Wie een blik werpt op de Vlaamse woningen, kan er niet omheen: heel veel huizen zijn sterk verouderd. Zo’n 200.000 huizen zijn zelfs in te slechte staat om het vereiste basiscomfort te bieden. Een van de meest voorkomende problemen is een gebrek aan isolatie, waardoor de bewoners veel meer moeten verwarmen dan strikt noodzakelijk is. Dat is duur, inefficiënt en slecht voor het milieu.

Om tegen 2050 elk huis en elk appartement energiezuinig te maken, moeten we vanaf nu radicaal anders gaan renoveren. Gericht en doeltreffend. Met hogere ambities op het vlak van energieprestaties en volgens de verschillende BENOvatiestappen in de meest logische volgorde.
Gewoon renoveren is passé. Beter renoveren of ‘BENOveren’ is de toekomst. Die toekomst kan gerust vandaag al beginnen. Want hoe sneller je BENOveert, hoe sneller het milieu en jij zelf kunnen genieten van de vele voordelen die een geBENOveerde woning te bieden heeft: veel minder CO2-uitstoot, een veel lagere energiefactuur, een hoger wooncomfort, een gezonder binnenklimaat, én een aanzienlijke esthetische en financiële meerwaarde van je huis.

Volg jouw ideale BENOvatietraject

Het meest gebruikelijke BENOvatietraject behelst de BENOvatie van achtereenvolgens het dak, de buitenmuren, het glas en het schrijnwerk, over de vloer tot aan de ‘technieken’: verwarming en sanitair warm water, ventilatie, elektriciteit en verlichting. Het is doorheen deze 5 BENOvatiestappen dat de website www.mijnBENOvatie.be de Vlaamse kandidaat-BENOveerder gidst met een schat aan informatie, concrete oplossingen, premie-updates en financieringsadvies.

Maar ieder project heeft uiteraard zijn eigen aanpak, met werken die vaak dooreen lopen, en met eigen keuzes die binnen elke BENOvatiestap nog dienen te worden gemaakt. Ga je je buitenmuren isoleren aan de buitenkant, aan de binnenkant of in de spouw? Waarmee wil je warm water aanmaken: met hernieuwbare energie, met een superefficiënte condenserende ketel, of met een combinatie van beide? Welk ventilatiesysteem of welk type hoogrendementsglas kies je? En werk je je aan de buitenkant nageïsoleerde bouwschil af met bakstenen, dakpannen, zink, pvc of met leien?
Om precies die ruime waaier aan mogelijkheden en opportuniteiten te belichten en om je nog meer te inspireren, geeft het consortium MijnBENOvatie.be vanaf nu een gratis BENOvatiekrant uit.

Gratis BENOvatiekrant

De nieuwe digitale BENOvatiekrant is net als de website www.mijnBENOvatie.be een gezamenlijke realisatie van 14 marktleiders van de Belgische bouwsector. AXA Bank, Deceuninck, Eternit, Gyproc, ISOVER, Niko, Recticel Insulation, Renson, Saint-Gobain Building Glass, Soudal, Velux, Viessmann, VMZINC en Wienerberger sluiten zich als voorlopers aan bij de Ik BENOveer-campagne van de Vlaamse overheid om de voordelen en principes van renoveren volgens de ambities van het Renovatiepact 2050 bij kandidaat-verbouwers nu al bekend te maken.

Kandidaat-verbouwers kunnen zich vanaf nu via de banner op de homepage van www.mijnBENOvatie.be gratis abonneren op de nieuwe BENOvatiekrant, de inspiratie- en informatiegids voor de ‘betere renoveerder’. Zo krijgen ze heel wat nuttige BENOvatietips & -tricks, maken ze kennis met de nieuwste BENOvatie-oplossingen, blijven ze op de hoogte van de laatste premie-updates en lezen ze tal van inspirerende getuigenissen van verbouwers die de BENOvatiestap al hebben gezet.

Steeds een nieuw BENOvatievoorbeeld

In het eerste nummer van de digitale BENOvatiekrant maak je kennis met BENOvatiepioniers Klaar en Floris, die al in 2014 zijn begonnen met de BENOvatie van hun woning. “Voor de structuur van het huis, de isolatie en de verwarming hebben we de lat zo hoog mogelijk gelegd. Daarover hebben we nog geen seconde spijt gehad”, getuigt het koppel in de eerste editie van de BENOvatiekrant. Vervolgens leggen Klaar en Floris uit hoe ze hun BENOvatie precies hebben aangepakt.

Heb jij al geBENOveerd? Laat het ons weten via info@mijnBENOvatie.be. Wie weet wordt jouw BENOvatieproject besproken in een volgend nummer van de BENOvatiekrant. Zo kan je collega-BENOveerders inspireren en hen concreet aantonen dat BENOveren geen toekomstmuziek is, maar nu al haalbaar en betaalbaar is.

Ook interessant