Leer BENOveren in 5 stappen

  BE   7 april 2017 Bron: Marquiz
Leer BENOveren in 5 stappen
Door slim en doordacht te BENOveren in plaats van gewoon te renoveren, verlaagt je energiefactuur, verhoogt je wooncomfort, krijgt je woning meer waarde en bewijs je ook het milieu een grote dienst. Maar wat betekent BENOveren in de praktijk? Hoe doe je het, en waarop moet je vooral letten? Dat leer je op mijnBENOvatie.be. Die toont je aan de hand van 5 BENOvatiestappen hoe je je BENOvatie het best aanpakt.

Een eerste stap in je ideale BENOvatietraject is het BENOveren van je dak. Op www.mijnBENOvatie.be vind je alle info over de isolatie- én afwerkingsmogelijkheden bij de BENOvatie van je hellend of van je plat dak.

Na het dak zijn de buitenmuren de tweede grootste oorzaak van warmteverlies. Je buitenmuren BENOveren, aan de buitenkant, aan de binnenkant of in de spouw, betekent bijgevolg de tweede stap voor wie wil BENOveren. Naast het puur isolerende besteedt mijnBENOvatie.be ook aandacht aan luchtdichting, zonder en vergeet de vele mogelijke afwerkingen – zowel binnen als buiten, zowel in gips, baksteen, zink, pvc als vezelcement – te vergeten.

Door te zorgen voor een goede luchtdichtheid en een goede thermische isolatie kan je ook het warmteverlies doorheen glas, ramen en deuren sterk beperken. De derde stap voor wie wil BENOveren.

Het BENOveren van de vloer is de vierde stap om tot een volledig geBENOveerde buitenschil van je woning te komen. Op www.mijnBENOvatie.be lees je alles wat je moet weten om je vloer te isoleren en af te werken

In een ideaal BENOvatietraject zorg je niet alleen voor een goed geïsoleerde woningschil om de energievraag van je woning te beperken, je kiest ook voor de juiste energiebronnen en voor de juiste ‘technieken’ voor verwarming en sanitair warm water, ventilatie, elektriciteit en verlichting.

Bij elk van deze 5 stappen gidst de website www.mijnBENOvatie.be de Vlaamse kandidaat-BENOveerder doorheen zijn BENOvatietraject met een schat aan informatie, concrete oplossingen, premie-updates en financieringsadvies.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo