Nieuwbouw

BEN Challenge #5: Je gevel en je dak zijn het visitekaartje van je huis

BEN Challenge #5: Je gevel en je dak zijn het visitekaartje van je huis
De gevel en de dakbekleding zijn niet enkel het eerste wat opvalt. Het zijn ook de elementen die je huis moeten beschermen tegen vocht en koude. Daarom is de keuze zo belangrijk, zowel op esthetisch als op praktisch vlak.

Tegenwoordig kan zowat alles, volledig volgens eigen smaak en voorkeur. Van strak tot rustiek, van zwart tot wit. En in een heel groot aanbod aan materialen. Zo worden de gevel en het dak het visitekaartje van je persoonlijkheid. Het uitzicht bepaalt ook voor een groot deel de waarde van je woning als je die later zou willen verkopen.

Je kiest daarom het best voor materialen die tijdloos mooi zullen blijven. Zoals bakstenen en kleidakpannen. Of voor designgevels een metaalsoort zoals aluminium. Wist je trouwens dat aluminium gevelbekleding zich ook perfect leent voor binnenwanden? Zo kan je binnen en buiten naadloos in elkaar laten overlopen.

Schoonheid en duurzaamheid: het zit er bij Wienerberger ingebakken

Je gevel en je dak zijn het visitekaartje van je huis
Met merken als Terca, Koramic en, Porotherm heeft Wienerberger maar liefst 600 verschillende kleidakpannen, gevelstenen en kleiklinkers in zijn assortiment. Een enorme keuze dus.

De keramische pannen van Wienerberger kunnen tegen een stootje. Ze zijn uv-bestendig en kleurvast, vormvast en krasbestendig, en hebben een vorstbestendigheid van 30 jaar.

Lees meer...

Met de Eco-brick kan je maximaal isoleren zonder woonruimte te verliezen

Je gevel en je dak zijn het visitekaartje van je huis
De Eco-brick van Wienerberger beantwoordt aan alle kwaliteitsvereisten voor keramische gevelstenen en toch is hij 25 tot 35 mm dunner dan gebruikelijk. Zo kan je de isolatiedikte verhogen zonder woonruimte te verliezen.

De Eco-brick heeft ook voordelen voor ons milieu. Door zijn kleinere volume en gewicht vergt hij minder grondstoffen, en ook voor de productie en het transport is er minder energie nodig. Het gevolg: minder uitstoot van CO2.

Lees meer...

Bouw circulair met de ClickBrick

Je gevel en je dak zijn het visitekaartje van je huis
Circulair bouwen wint steeds meer veld. Dakpannen, straatstenen en ook bakstenen lenen zich uitstekend voor circulaire bouwprojecten dankzij hun lange levensduur en hun mogelijkheden tot hergebruik en recyclage. Een mooi voorbeeld daarvan is ClickBrick van Wienerberger, het systeem om gevelstenen demonteerbaar te plaatsen zonder mortel of lijm.

Lees meer...

Met Linarte van Renson kies je voor design, creativiteit en kwaliteit

Je gevel en je dak zijn het visitekaartje van je huis
De aluminium Linarte-profielen zijn licht, sterk en onderhoudsvriendelijk, en je kan ze eindeloos combineren en toepassen volgens je eigen smaak. Behalve je gevel kan je er ook poorten en deuren mee bekleden. Je kan de aluminium profielen zelfs laten doorlopen naar binnen, zonder onderbreking, er hout of ledstrips in laten verwerken, en ze doortrekken tot in een bloembak, een zitbank of een vrijstaande wand in de tuin. Het resultaat is altijd een stijlvol geheel met een strakke verticale belijning en een heel persoonlijk karakter.
­
Lees meer...