Isolatie

BEN Challenge #2: Goede dakisolatie, daar begint het mee

BEN Challenge #2: Goede dakisolatie, daar begint het mee
Warme lucht stijgt. Je dak isoleren is daarom veruit de belangrijkste maatregel die je kan nemen om veel energie (en tegelijk veel geld) te besparen. Hoe meer je isoleert, hoe minder je zal moeten stoken om je huis op de gewenste temperatuur te krijgen. En hoe minder CO2 je bijgevolg zal uitstoten, waardoor onze aarde minder opwarmt. Een huis waarvan het dak goed is geïsoleerd, is bovendien sneller op de gewenste temperatuur te brengen. Het zal ook eenvoudiger zijn om de temperatuur constant te houden.

Met alleen isoleren ben je er echter nog niet. Isolatie kan je vergelijken met een wollen trui. Die beschermt ons tegen de koude. Maar als je in de koude wind loopt, blaast de wind de warme lucht eruit en krijg je het koud. Daarom draag je boven die trui een winddichte jas. Het materiaal dat in het dak in deze functie voorziet is het onderdak. Dat is een beschermlaag tussen de isolatie en de dakbedekking die eventuele waterinsijpeling of sneeuw moet opvangen.

Fleece: de onderdakfolie voor een weer- en winddicht dak

BEN Challenge #2: Goede dakisolatie, daar begint het mee
Net zoals je wil dat je jas je beschermt tegen regen en wind, wil je ook dat hij ‘ademend’ is, om de waterdamp die ontstaat bij het zweten door te laten. Ook in een woning wordt vocht geproduceerd. Dat vocht moet worden afgevoerd.

De Fleece-onderdakfolies van Wienerberger laten waterdamp door van binnen naar buiten, maar absoluut geen vocht van buiten naar binnen. Ze worden aangebracht onder de tengellatten en panlatten, zijn licht en gemakkelijk te verwerken, en dankzij de aangebrachte polyolefinelaag gaan ze heel lang mee.

Fleece onderdakfolies zijn verkrijgbaar in 4 varianten, elk met hun specifieke eigenschappen.

Lees meer...

Met de Suspente PlaGyp I-ophangstangen isoleer je snel en efficiënt

BEN Challenge #2: Goede dakisolatie, daar begint het mee
Zowel voor doe-het-zelvers als voor professionele aannemers ontwikkelde ISOVER een ophangsysteem dat van dakisolatie kinderspel maakt: Suspente PlaGyp I.

Het resultaat? Een dak dat op een eenvoudige en snelle manier prima is geïsoleerd, en met een dampscherm dat overal goed luchtdicht aansluit. Isoconfort-platen hebben het voordeel dat je ze gemakkelijk op maat kan snijden, waardoor ook de kleinste hoekjes met isolatie kunnen worden gevuld.

Lees meer...

Powerroof en Powerroof Max: voor een snel en perfect geïsoleerd sarkingdak

BEN Challenge #2: Goede dakisolatie, daar begint het mee
Voldoende, correct aangebrachte thermische isolatie en een perfecte wind- en luchtdichtheid zijn de eerste voorwaarden voor een energiezuinig sarkingdak. Voor een onberispelijk resultaat biedt Recticel Insulation de keuze tussen Powerroof en Powerroof Max.

Powerroof-dakisolatieplaten worden bovenop de houten dakstructuur geplaatst en vervolgens bekleed met de waterdichte, dampopen Rectivent-onderdakfolie.

Op de Powerroof Max-isolatieplaten is een dampopen onderdakfolie al op voorhand verkleefd. Zo kan je nog sneller isoleren.

Lees meer...

Ook interessant