Isolatie

BEN Challenge #4: Hoe lager de U-waarde van je buitenmuren, hoe beter

BEN Challenge #4: Hoe lager de U-waarde van je buitenmuren, hoe beter
Om de warmteverliezen te bepalen wordt niet enkel rekening gehouden met het isolatiemateriaal, maar ook met de andere onderdelen van bijvoorbeeld de buitenmuren of het dak. Men spreekt dan van de warmtedoorgangscoëfficiënt of U-waarde (W/m²K). Deze waarde geeft aan in welke mate een constructiedeel (muur, vloer, dak of schrijnwerk) de warmte doorlaat.

De U-waarde komt overeen met de hoeveelheid warmte die per tijdseenheid, per vierkante meter en per graad temperatuurverschil tussen ‘binnen’ en ‘buiten’ verloren gaat. Hoe beter je isoleert, hoe lager de U-waarde, en hoe minder warmteverlies. Zo bespaar je jarenlang energie.

Je buitenmuren goed isoleren betekent niet enkel een lage – dus uitstekende – U-waarde. Je zorgt er ook voor dat de oppervlaktetemperatuur van je muren warm aanvoelt. Dat geeft je in de winter een behaaglijk gevoel.

Goed geïsoleerde muren hebben bovendien een grotere thermische inertie. Dat wil zeggen dat ze de warmte langer kunnen vasthouden. Daardoor kan de kamerthermostaat gerust een paar graden lager.

Tand-en-groefkliksysteem zorgt voor een doorlopend isolatieschild

Recticel Powerwall-isolatieplaten hebben een lambdawaarde van 0,022 W/mK en zijn erg makkelijk te plaatsen. Het tand-en-groefkliksysteem garandeert een snelle montage en zorgt voor een doorlopende isolatieschil met een uitstekende winddichtheid.

Met Powerwall kan je isoleren van kelder tot dak.
­
Lees meer...

Isover Multimax 30: de beste isolatiewaarde onder de minerale wol

Isover Multimax 30: de beste isolatiewaarde onder de minerale wol

Natuurlijk isoleer je je spouwmuren zo goed mogelijk. Niet alleen omdat gevelisolatie wettelijk is verplicht, maar ook – en zelfs vooral – omdat je met een goed geïsoleerde gevel altijd dubbel wint: je verhoogt je comfort en bespaart op energiekosten. Met ISOVER Multimax 30 vul je je spouwmuren met het beste van het beste. Deze isolatieplaten bestaan uit de fijnste glasvezels en hebben een bijzonder lage lambdawaarde. Bovendien kies je met Multimax 30 ook voor een natuurlijk en brandveilig product: de platen bestaan uit gerecycleerd glas en zuiver zand.
­
Lees meer...

Ook interessant