Nieuwbouw

BEN Challenge #3: De keuze van je ramen kan best meteen de goede zijn

BEN Challenge #3: De keuze van je ramen kan best meteen de goede zijn
Ramen en buitendeuren laten altijd meer warmte per vierkante meter door dan geïsoleerde muren of daken. In het BEN-verhaal spelen ze daarom een cruciale rol. Je keuze kan dus beter meteen de goede zijn.

Hoe lager de U-waarde van de beglazing, hoe minder warmte er uit je woning kan ontsnappen. Let ook altijd op de isolatiewaarde (Uf) van het schrijnwerk en op die van het geheel van beglazing en schrijnwerk (Uw). Hoe lager die waarde ligt, hoe beter voor je energieverbruik.

Al even belangrijk is een luchtdichte afwerking. Het heeft weinig zin om superisolerend glas en superisolerend schrijnwerk te voorzien als er rondom je ramen en deuren luchtlekken zijn waardoor warmte en energie verloren kunnen gaan.

Begin je zoektocht van ramen en deuren bij de Winspirator

Ramen en deuren kiezen is niet eenvoudig. Wil je voordat je de knoop doorhakt eens zien of de deuren en ramen die je mooi vindt wel passen bij de stijl van je woning? Dat kan! Via de Winspirator-tool van Deceuninck is het mogelijk ramen en deurprofielen te configureren in een bepaalde woonstijl en meteen extra ideeën op te doen voor je bouwproject.

Lees meer...

Aluminium combineren met pvc, zonder kleurverschil? Dat kan!

BEN Challenge #3
Kies je voor je buitenschrijnwerk voor aluminium? Of voor pvc? Bij Deceuninck kan je beide materialen perfect met elkaar combineren. Dankzij het Smart Colours-principe zijn de look & feel van de Decalu- (aluminium) en Elegant- (pvc) profielreeksen amper van elkaar te onderscheiden.

Lees meer...

Met SWS (Soudal Window System) dicht je perfect af in 3 niveaus

BEN Challenge #3
Voor een perfecte afdichting van een raam moet er op drie niveaus worden gewerkt: een luchtdichte, dampremmende afdichting aan de binnenkant van het raam, een isolerend elastisch materiaal in het midden, en een weerbestendige, dampopen afdichting aan de buitenzijde van het raam.

Het Soudal Window System (SWS) bestaat daarom uit een gamma van producten (vloeibare membranen, raamfolies, tapes, lijmen, PU-schuim, zwelbanden en voegkitten) die op elkaar zijn afgestemd en speciaal werden ontwikkeld om - via deze drie niveaus - de aansluiting tussen het buitenschrijnwerk en het metselwerk op een professionele manier te dichten. Voor elke bouwmethode, zelfs voor elk detail, is er een gepaste SWS-oplossing.

Met SWS maak je niet enkel de voeg rondom de ramen perfect luchtdicht. De producten zorgen eveneens voor een goede isolatie en ze beschermen het isolatiemateriaal tegen regen, uv-straling en wind, zodat de isolatie zijn eigenschappen kan blijven behouden.

Lees meer...