Andere hypotheek? Wijzig je voorlopige aanslag

  NL   9 januari 2019 Bron: Nederlandse belastingdienst
Andere hypotheek? Wijzig je voorlopige aanslag
Bij ruim 2,8 miljoen Nederlandse huiseigenaren valt in deze periode de voorlopige aanslag 2019 op de deurmat. Is er het afgelopen jaar iets veranderd aan jouw hypotheek, wijzig dan jouw voorlopige aanslag. Zo kom je bij de aangifte inkomstenbelasting over 2019 niet voor verrassingen te staan. Je kunt wijzigingen doorgeven via belastingdienst.nl/voorlopige_aanslag.

Door wijzigingen in jouw hypotheek verandert jouw financiŽle situatie. Dit heeft invloed op wat jij aan belasting terugkrijgt of moet betalen. Denk bijvoorbeeld aan het oversluiten van een hypotheek, een renteverandering op de hypotheek of een verhoging of gedeeltelijke aflossing van de hypotheek.

Andere wijzigingen persoonlijke situatie

Niet alleen een verandering in de hypotheek heeft invloed op de hoogte van de voorlopige aanslag, ook wijzigingen zoals het starten van een eigen onderneming, het krijgen van een kind of een echtscheiding zijn van invloed.

Ontvang je een voorlopige aanslag? Dan is het verstandig eventuele wijzigingen door te geven. Zo voorkom je dat je gedurende 2019 teveel belasting terugkrijgt en je dit bij de aangifte inkomstenbelasting in 2020 terug moet betalen.

Andere hypotheek? Wijzig je voorlopige aanslag

Wetswijzigingen alvast verwerkt

De hoogte van de voorlopige aanslag kan niet alleen wijzigen door veranderingen in de persoonlijke situatie, maar ook naar aanleiding van wetswijzigingen uit het Belastingplan.
Voor 2019 hebben we de wijzigingen in de belastingregels alvast verwerkt. De voorlopige aanslag kan hierdoor veranderen. Kijk wat dat mogelijk voor je betekent. Ga voor meer informatie op de website van de Belastingdienst.


Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo