Architectuur

700 architecten krijgen frisse kijk op houtskeletbouw

700 architecten krijgen frisse kijk op houtskeletbouw
De infosessies ‘Houtskeletbouw anno 2014’ van NAV, de Vlaamse architectenorganisatie, hebben zo’n 700 belangstellenden op de been gebracht. Ontwerpers kregen er een overzicht van de hedendaagse ontwerpmogelijkheden. De sessies vonden plaats in Kortrijk, Mechelen, Heusden-Zolder en Nazareth.

Houtskeletbouw is al langer niet meer beperkt tot gebieden met een weinig draagkrachtige bodem, bosrijke gebieden of tot goedkope SOD. Met de strengere energienormen en de nieuwe technologieën zijn de toepassingen sterk geëvolueerd.

Van woning tot kantoorgebouw in CLT

Tijd voor een update, vond NAV, want de mogelijkheden zijn vandaag enorm. De Vlaamse architectenorganisatie zette daarom in mei vier infoavonden op touw. Ir-arch. Bruno Deraedt lichtte de hedendaagse ontwerpmatige mogelijkheden en aandachtspunten toe, en hoe deze in de praktijk worden omgezet. Dit gebeurde aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden: een rijwoning, een nieuwbouw, vliesgevels en Cross Laminated Timber (CLT) in een kantoorgebouw.

De infosessies vonden plaats op 8, 13, 14 en 20 mei in Eandis Kortrijk, Technopolis (Mechelen), CeDuBo (Heusden-Zolder) en Omnia Schaubroeck (Nazareth). Met 700 geïnteresseerden blikt NAV tevreden terug.

De sessies kwamen tot stand met de steun van Isover, Gyproc, Spanotech, Belgaclima, Eurabo, Reynaers Aluminium, Promat, Sto en Silka.

Ook interessant