Verbouwen

7.500 Bezoekers beleven hedendaagse architectuur

De 16de editie van De Vlaamse Renovatiedag heeft afgelopen zondagmiddag maar liefst 7.500 toekomstige verbouwers op de been gebracht. Verspreid over de 105 te bezoeken renovatieprojecten was dit goed voor een dikke 30.000 bezoeken. De bezoekerscijfers liggen in de lijn van die van de recordeditie van vorig jaar. Een mooie weerspiegeling van een stabiele tot licht groeiende renovatiemarkt in Vlaanderen. Om toekomstige verbouwers nog beter op weg te helpen organiseert de Vlaamse Renovatiedag in juni nog drie infoavonden onder de noemer ‘Renoveren is Informeren’.
Wie verbouwplannen koestert, zakte afgelopen zondag massaal af naar één of meerdere projecten van de 16de editie van De Vlaamse Renovatiedag. Nieuwsgierige toekomstige verbouwers kregen op de 105 gerealiseerde projecten de kans een gesprek aan te knopen met de architect en de bouwheer.

Deze laatsten deden gepassioneerd hun renovatieverhaal uit de doeken. Want een renovatie is meer dan een verzameling bouwmaterialen. Uit de eerste hand kregen de bezoekers te horen hoe ideeën zijn omgezet naar de praktijk, welke technieken zijn toegepast en hoe de samenwerking met de bouwpartners verliep. In een open sfeer kon je ontdekken hoe uitgeleefde panden werden omgetoverd tot gebouwen met een ziel.

Renoveren en water als centraal thema

Tijdens deze editie stond water in al zijn facetten centraal. Ook Vlaanderen ontsnapt niet aan de klimaatsverandering. Hierdoor wijzigen de neerslagpatronen, met mogelijke wateroverlast of net watertekorten tot gevolg. Door de juiste bouwtechnische ingrepen uit te voeren is het mogelijk daarop te anticiperen.

Extra: gratis infoavonden ’Renoveren is informeren’ op 10, 12 en 18 juni

De Vlaamse Renovatiedag zet in juni nog de infosessies ‘Renoveren is Informeren’ op het getouw. In chronologische volgorde wordt het hele verbouwproces er toegelicht, van de aankoop tot de oplevering van een woning. De sessies mikken op bezoekers van de Renovatiedag wiens honger naar informatie nog niet gestild is, of kandidaat-verbouwers die de Renovatiedag gemist hebben. De sessies hebben plaats op dinsdag 10 juni in Antwerpen, op donderdag 12 juni in Leuven en op woensdag 18 juni in Gent.

Voor meer informatie en inschrijvingen: www.devlaamserenovatiedag.be/infosessies

Ook interessant