De Renovatiedag

Water en kangoeroewonen centraal op De Vlaamse Renovatiedag 2014

  BE   15 oktober 2013 Bron: NAV
Water en kangoeroewonen centraal op De Vlaamse Renovatiedag 2014
Goed nieuws voor toekomstige verbouwers die graag inspiratie willen opdoen. In 2014 kunnen zij de laatste zondag van mei opnieuw op pad gaan tijdens de 16de editie van De Vlaamse Renovatiedag. Deze openhuizendag biedt het grote publiek de kans om meerdere gerealiseerde renovaties op locatie te bezoeken. Tijdens deze 16de editie zal speciale aandacht uitgaan naar de thema’s “water” en “kangoeroewonen”.

Wie verbouwplannen koestert, kan nu al 25 mei 2014 in de agenda aanstippen. Naar jaarlijkse gewoonte organiseren de Vlaamse Architectenorganisatie (NAV) en het maandblad Ik ga Bouwen & Renoveren dan De Vlaamse Renovatiedag. Op één namiddag kunnen aspirant-verbouwers zich inspireren, informeren en in contact komen met de architect en bouwheer.

Thema’s: “water” en “kangoeroewonen”

De organisatie licht alvast een tipje van de sluier op over de nieuwe editie. Zo vormt “water” een centraal thema. Aanwezigen komen meer te weten over het hergebruik van regenwater, sanitair comfort, het vervangen van oude leidingen … Daarnaast richt De Vlaamse Renovatiedag 2014 de schijnwerpers ook op een sociale en budgetvriendelijke trend: kangoeroewonen. Dit bouwconcept, waarbij ouders op latere leeftijd een huis met een kind delen of vice versa, kent heel wat succes in Scandinavië en zit ook bij ons in de lift.

Vorig jaar lokte De Vlaamse Renovatiedag 8.000 bezoekers, 2.000 meer dan het jaar ervoor. Door de groeiende belangstelling voor renoveren verwachten de organisatoren ook in 2014 een hoog bezoekersaantal.


Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo