Algemeen

1.000 architecten bij infosessie over verordening hemelwater

1.000 architecten bij infosessie over verordening hemelwater
De infosessie ‘De nieuwe verordening hemelwater’ van NAV, in samenwerking met het Departement Leefmilieu, Natuur en Energie van de Vlaamse Overheid (LNE), mocht op flink wat belangstelling rekenen. Ruim 1.000 ontwerpers kwamen zich in februari en maart informeren over de nieuwe gewestelijke stedenbouwkundige verordening inzake hemelwater. De sessies vonden plaats in Roeselare, Gent, Antwerpen, Leuven en Hasselt.

Alle vergunningsaanvragen die vanaf 1 januari 2014 worden ingediend, moeten voldoen aan de nieuwe regelgeving. En die is aanzienlijk strenger geworden. Ook de interpretatie van de verordening blijkt niet altijd eenvoudig. Architecten krabben zich bij het invullen van de aanstiplijst dan ook wel eens in het haar.

Met een infosessie rond deze nieuwe wetgeving bracht de Vlaamse Architectenorganisatie NAV soelaas. Naast een overzicht van de voornaamste aandachtspunten, focusten specialisten ook op de toepassing van infiltratievoorzieningen. Tot slot paste NAV-waterconsulent Julie Alboort de nieuwe verordening hemelwater stap voor stap toe op een fictieve case.

Ruim 1.000 architecten namen deel aan een van de zeven sessies georganiseerd in Roeselare, Gent, Antwerpen, Leuven en Hasselt. NAV is zeer tevreden met dit deelnemersaantal. “We kozen oorspronkelijk voor vier verschillende locaties. Maar door de grote belangstelling besloten we om nog eens drie sessies in te lassen. Goed voor zeven maal een volle zaal.”

Ook interessant


Build for Life