5 tips om de juiste werkschoenen te kiezen

Bron: Bouw & Wonen
5 tips om de juiste werkschoenen te kiezen
Het kan best een uitdaging zijn om de juiste werkschoenen te vinden voor de werkzaamheden die jij uitvoert. Kies je bijvoorbeeld voor een hoge of een lage schoen? Wil je een schoen die ademt, of je voeten juist warm houdt? Enzovoorts. Het is sterk aan te raden om werkschoenen van hoge kwaliteit te dragen. Het biedt een optimale bescherming aan je voeten.

Tip 1: kies tussen lage en hoge schoenen

Reeds las je al dat er onderscheid gemaakt wordt tussen hoge en lage schoenen. Een hoge schoen biedt je voet vaak meer stabiliteit en stevigheid. Daar waar een lage schoen juist flexibeler is.

Tip 2: zorg voor de juiste maat werkschoen

De maat van de voor jou meest geschikte werkschoen kan afwijken van de maat van de sneakers die je normaliter draagt. Het is om deze reden belangrijk om goed te kijken welke maat past bij jouw voet. Het voorkomt dat de schoen kan bewegen tijdens het werk. Iets wat blaren zou kunnen veroorzaken.

Tip 3: let op de bescherming in de punt

De punt van een werkschoen kan uitgevoerd zijn met een stukje staal. Zon stalen neus is bijvoorbeeld wenselijk, wanneer je veelal met zware materialen als tegels en steen werkt. Bij het werk van een timmerman kan een werkschoen zonder stalen neus volstaan. De neus is in dit geval flexibeler.

Tip 4: kijk naar de gebruikte materialen

Let ook op het materiaal waarvan de werkschoen gemaakt is. Je wilt voorkomen dat zuren of bijvoorbeeld olin werken met de werkschoen onveilig maken. Wanneer je regelmatig stukken metaal aan elkaar moet lassen is het verstandig om voor leren werkschoenen te kiezen.

Tip 5: ga voor een ademende schoen in de zomer

In de zomer wil je voorkomen dat je voeten oververhit raken. Zorg er in dit seizoen voor dat de schoenen enigszins kunnen ademen. In de winter moet de schoen je voet lekker warm kunnen houden. Een laars of schoen van rubber is in zon geval ideaal. Neem eens een kijkje in het assortiment van ARBO Safety Shoes voor werkschoenen van hoge kwaliteit.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo