Nieuwbouw

Gecertificeerde inlegzolen wettelijk verplicht

Gecertificeerde inlegzolen wettelijk verplicht
Bij veiligheidsschoenen is de inlegzool een onlosmakelijk onderdeel van de schoen. Vervang je de inlegzool door een willekeurige andere zool dan kan zomaar de antistatische geleiding wegvallen of de pasvorm veranderen. Daarmee vervalt de CE-certificering en vaak ook de verzekering bij ongevallen. Allshoes introduceert daarom gecertificeerde inlegzolen voor Grisport en Redbrick schoenen. Zo blijven de veiligheidsschoenen van deze merken altijd CE-gecertificeerd.

Dit criterium staat beschreven in de Europese wetgeving omtrent Persoonlijke Beschermingsmiddelen (PBM) die sinds april 2018 van kracht is. Om te voorkomen dat de CE-certificering van een veiligheidsschoen komt te vervallen is het van belang dat een vervangende inlegzool gecertificeerd is in combinatie met de veiligheidsschoen die gedragen wordt.

Gecertificeerde inlegzolen wettelijk verplicht

10% van de werkschoendragers draagt aangepaste schoenen

Persoonlijke aanpassingen aan veiligheidsschoenen komen vaker voor dan gedacht. Ongeveer 10% van de dragers heeft een aangepaste werkschoen nodig, bijvoorbeeld door het gebruik van een orthopedische inlegzool. Oproep aan deze dragers is dus om na te gaan of je werkschoenen nog steeds CE-gecertificeerd zijn bij gebruik van zo’n zool.

Ga voor meer informatie naar www.redbrick.eu en www.grisportsafety.eu.

Ook interessant