Veilig op de werkvloer met veiligheidslaars of werkklomp

3 april 2018 Bron: Bouw & Wonen / Philip Willaert
Veilig op de werkvloer met veiligheidslaars of werkklomp
Met stevige laarzen heeft u een optimale grip op een glibberige ondergrond, blijven uw voeten helemaal droog en lopen uw tenen geen gevaar als u werkt met zware voorwerpen. Of u nu op zoek bent naar werklaarzen of veiligheidsklompen, dames en heren vinden een geschikt exemplaar bij de werkschoenenexpert.

Maar welke keuze moet u maken? Want ook hier is het aanbod op de markt ruim en gevarieerd. Bij sommige aanbieders vindt u ze online en kan u ze ook op deze wijze bestellen. Opvallend is ook dat heel wat merken heel wat modellen in huis hebben. Wilt u zich verdiepen in deze materie bezoek dan best de veiligheidslaarzen winkel zelf.

Hoogwaardig

Bekende merken als Sixton, Albatros, Emma, Dunlop, Jallatte en Grisport doen het erg goed. Alle merken die u tegenkomt hebben maar n doel: deze merken moeten kwalitatief hoogwaardige veiligheidslaarzen leveren waar werknemers een gevoel van veiligheid en comfort aan overhouden en u daarvoor de juiste prijs betaalt. Dagelijks zijn aanbieders van werklaarzen in de weer met de selectie van de juiste fabrikanten en modellen, alsook continue de prijzen volgen.

Klompen, voor mannen en vrouwen

Iedereen is bekend met de echte oer-Hollandse, gele, houten klompen. Natuurlijk kunt u deze, maar ook andere klompen aanschaffen: van gezondheidsklompen tot veiligheidsklompen met een stalen neus of klompen met een flexibele zool. Naast de Scandinavische landen als koploper op het gebied van het dragen van klompen zijn intussen de zuiderse landen helemaal pro.

Vandaag de dag is een groot gedeelte van de verkochte klompen de zogenoemde veiligheidsklomp. De kwaliteit is dusdanig dat het dragen van veiligheidsklompen net zo comfortabel is als het dragen van veiligheidsschoenen. Vandaar dat ook de jongere generaties nog steeds naar de klompen grijpen.

Overneus

Door de toenemende regelgeving op het gebied van veiligheidsschoeisel zijn er ook veel veiligheidsklompen op de markt gebracht. Veiligheidsklompen zijn werkklompen die ook een veiligheidsneus en eventueel een anti-perforatiezool hebben. Veiligheidsklompen voldoen aan dezelfde eisen als veiligheidsschoenen en kunnen een SB, S1, S2 of S3 normering hebben. Bekende Fabrikanten van veiligheidsklompen zijn Sika en Eurodan. Sika is het klompenmerk bij uitstek. Maar ook het Deense Eurodan is een bekende en goede speler op de markt voor veiligheidsklompen.

Veiligheidsklompen hebben veelal ook een overneus. Hierdoor kunnen ze tegen een stootje en zijn ze goed inzetbaar bij werkzaamheden die op de knien gebeuren. De bekendste veiligheidsklompen zijn de Sika 88, met flexibele zool, en de Sika 29, met houten zool.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo