Wie het werkschoentje past trekke hem aan

4 mei 2017 Bron: Bouw & Wonen / Philip Willaert
Wie het werkschoentje past trekke hem aan
Meer en meer vrouwen werken in de bouwsector en dus zijn voor deze doelgroep veiligheidsschoenen broodnodig. De vraag neemt almaar toe. De standaard werkschoenen zijn vooral gericht op mannen. Een damesvoetje vraagt toch iets anders. Ook op de werkvloer hoort een elegante schoen.
Er zijn zaken waar vrouwen terecht kunnen voor specifieke dameswerkschoenen en damesveiligheidsschoenen. Dat is natuurlijk goed om weten in een tijd van emancipatie.

Maatboog

Bij werkschoenen voor dames is rekening gehouden met de pasvorm. Deze is geheel afgestemd op damesvoeten. Ook veiligheidsschoenen voor dames zijn veelal lichter dan de bonkige herenmodellen. Voor de dames ook niet onbelangrijk, het uiterlijk van de dameswerkschoenen is wat verfijnder en meer afgestemd op de vrouwelijke smaak. De maatboog loopt vaak van 36 tot en met 42, sommige fabrikanten produceren zelfs maatje 35.

Stijlen en kleuren

Omdat bij dameswerkschoenen veiligheid gecombineerd is met uiterlijkheid is de keuze rijker en groter dan bij de heren. Dameswerkschoenen in verschillende stijlen en kleuren ogen toch een paar grammen bekoorlijker. U leest het, voor dameswerkschoenen en damesveiligheidsschoenen gaat u best naar gespecialiseerde zaken. En die zijn er zeker als u maar uw oren spitst en aandachtig blijft.

Vrouwen kiezen

Fabrikanten beseffen dat de markt voor dames werkschoenen groeit. En dat is fijn, vrouwen willen nu eenmaal kiezen. Met vier modellen krijg je geen vrouw over de vloer, vrouwen vragen om een rijk geschakeerd assortiment. Vandaar dat er zaken bestaan die continue bezig zijn om het assortiment groter en aantrekkelijker te maken. Er bestaat al een mooie collectie. Maar let goed op: ook voor dames veiligheidsschoenen geldt in eerste instantie de kwaliteit die moet voldoen aan de huidige normen.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo