Nieuwbouw

Wat draagt de bouwvakker in de zomer op de werf?

Het is zomer en het bouwverlof is zo goed als voorbij. Wanneer het kwik stijgt, wordt het ook op de bouwwerven warm en is het soms niet meer aangenaam om als bouwvakker dikke beschermende werkkleding aan te hebben. Dan stelt zich de vraag, wie vest, lange broek en dichte schoenen mag vervangen door luchtige T-shirts, shorts en sandalen. De afdeling productontwikkeling bij MEWA geeft uitleg.

Vrije benen, ademende voeten

Alles hangt van de activiteit af, want uiteindelijk blijven de risico’s bij warme temperaturen dezelfde. Wanneer men niet op de knieën moet werken en er geen gevaar op verwondingen bestaat door vonken, scherpe voorwerpen of chemicaliën, is er geen enkel bezwaar tegen meer benenvrijheid. De shorts en driekwartbroeken uit het full-service assortiment van MEWA zijn dan ook bijzonder in trek.

Open schoenen op de bouwwerf zijn uitgesloten. Voeten moeten beschermd worden door gesloten veiligheidsschoenen uit klasse S3: met teenbeschermingsneus, een loopbeveiliging en een profielzool voor een goede grip op iedere ondergrond. Toch moet niemand in stomende schoenen werken. Moderne veiligheidsschoenen - als koopartikel te bestellen uit de MEWA-catalogus voor werkveiligheid - bestaan uit lichte, ademende materialen.

Ogen en oren open

Een gesprek met de productontwikkeling bracht alvast haar ruime taakomschrijving aan het licht. Zoals de naam reeds zegt, is het uitgangspunt de ontwikkeling van nieuwe stoffen en assortimenten. Ook bestaande collecties werkkleding worden regelmatig onder handen genomen . Verbeteringen - tot in de kleinste details - zijn altijd mogelijk.

Onze radar vangt frequent signalen op uit de markt en vanop de werkvloer, aldus de verantwoordelijke van de afdeling. Bovendien blijven we hier steeds alert voor actuele trends. Het inspireert ons bij de ontwikkeling van innoverende beroepskledinglijnen, maar ook bij het aanpassen van bestaande collecties.

Dat de werkkleding van vandaag niets meer te maken heeft met de vaak onconfortabele, zware uitrustingen van vroeger, is te danken aan enkele elementen. Aan de ene kant is er de erg waardevolle input van onze klanten ; de dragers van MEWA-werkkleding die dagelijks aan den lijve ondervinden waar het nog beter kan. Het inspirerende voorbeeld van de hedendaagse vrijetijdskleding is een tweede factor die maakt dat arbeiders hun werktenue met plezier dragen.

Ook interessant