Goede bedrijfskleding voor klusbedrijven

22 mei 2017 Bron: Bouw & Wonen
Goede bedrijfskleding voor klusbedrijven
Medewerkers van klusbedrijven hebben harde werkers in dienst, mensen die gewend zijn hun handen uit de mouwen te steken. Over het algemeen zijn dit geen mensen die ís ochtends vroeg uitvoerig nadenken over welke outfit ze die dag gaan aantrekken. Wilt u echter dat medewerkers er representatief uitzien en een betrouwbare en professionele uitstraling geven bij klanten, dan mag bedrijfskleding niet ontbreken. Ook nog eens veel veiliger!

Bedrijfskleding als marketingmiddel

Medewerkers zijn gemakkelijk herkenbaar met werkkleding van het bedrijf, en vormen echt een visitekaartje. Daarnaast kan dit ook nog eens de naamsbekendheid vergroten. U kunt immers bedrijfskleding bedrukken met uw bedrijfsnaam, eventueel een logo en contactgegevens zodat andere potentiŽle klanten u kunnen benaderen voor een klus die uitgevoerd moet worden. Vergeet niet dat kluskleding vaak vies wordt, en daarom zonder problemen op hete temperatuur gewassen moet kunnen worden.

Veilige werkkleding

Bedrijfskleding heeft ook de functie de veiligheid en gezondheid van de medewerkers te beschermen. Zo moet in bepaalde beroepen in de bouw beschermende kleding zoals werkschoenen en veiligheidsjassen verplicht door de werkgever beschikbaar worden gesteld. Stevige kleding voorkomt dat medewerkers zich bezeren tijdens een klus.

Maar ook Ďgewoneí kleding kan bijdragen aan een veilige en gezonde werkomgeving. Te krappe of te grote kleding kan belemmerend werken tijdens het klussen, waardoor gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Daarnaast helpt warme bedrijfskleding tijdens buitenwerk in koudere seizoenen ziekte van medewerkers voorkomen. In deze gevallen houden bijvoorbeeld truien met logo en bedrijfsnaam medewerkers warm en zorgen ze voor een representatief uiterlijk.

Onbelast bedrijfskleding ter beschikking stellen

Wilt u medewerkers van uw klusbedrijf bedrijfskleding onbelast ter beschikking stellen? Dit mag in Nederland alleen als het duidelijk gaat om kleding die alleen geschikt is om tijdens klussen te dragen, of een uniform of overall. In de Nederlandse wet is verder vastgelegd dat werkkleding minimaal een zichtbaar beeldmerk van een bedrijf zoals de bedrijfsnaam of een logo moet bevatten, dat (in geval van meerdere beeldmerken bij elkaar opgeteld) een minimale oppervlakte van 70 cm≤ dient te hebben.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo