Veilig klussen in de tuin

18 september 2018 Bron: Bouw & Wonen / Philip Willaert
Veilig klussen in de tuin
Een tuin is leuk, een heerlijk stukje recreatieruimte in handbereik. Maar om het leuk te houden en nog gezelliger te maken is wat kluswerk wel noodzakelijk. U kent op voorhand het resultaat namelijk: de beleving van uw tuin wordt des te intenser. Let wel op als u in de weer bent met prefab betonpoeren - voor veranda, schuur, overkapping of loodsen, zorg vooral voor veilig klussen en degelijke werkschoeisel.

Onze tuinen worden van langsom meer een belevingsruimte een plek waar we ons ontspannen en de kinderen en de kleinkinderen flink uit de bol gaan. Zo’n tuin komt niet zomaar vanzelf uit de hemel gedwarreld. Een tuin vraagt onderhoud en soms ook en aanpassing. Bijvoorbeeld u denkt aan een schuurtje om de tuinaccessoires in op te bergen. Goed idee maar daarvoor gaat u beste te rade bij een aanbieder van betonpoeren om uw schuurtje voor een stevig fundament te voorzien.

Rijk assortiment

Een goed bouwwerk, rust op een goede fundatie. Niet alleen strook- en poerwapening op maat, maar ook complete prefab betonpoeren hebben aanbieders in hun assortiment. Kleine poeren voor veranda's, bijgebouwen, hekwerken en carports, maar ook zware poeren voor stallen, bedrijfshallen etc. Naast onze standaardafmetingen kunt u ook poeren laten maken op maat. De mogelijkheden zijn legio en dat goed voor uw werksoort.

Werkschoenen Heren

Door toenemende wet- en regelgeving op het gebied van persoonlijke veiligheid, zijn er steeds meer beroepen waarbij het dragen van werkschoenen, ook wel veiligheidsschoenen genoemd, verplicht is. Ook in de privésfeer neemt u best uw voorzorgen. Veiligheid is en blijft belangrijk. Heeft u de geschikte werkschoenen om uw tuinklus naar behoren uit te voeren?

Met stalen neus

Werkschoenen voor heren, zijn allereerst ook gewoon werkschoenen. Werkschoenen zijn er in verschillende veiligheidsnormeringen. De algemene deler van deze werkschoenen is dat ze een veiligheidsneus hebben. Veelal wordt dit nog "de stalen neus" genoemd. Het is vandaag echter allang niet meer zo dat alle veiligheidsneuzen van staal zijn. Er zijn er ook die gemaakt worden van aluminium, composiet en fiberglas.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo