Betonpoeren, het fundament van uw bouwwerk

7 juli 2017 Bron: Bouw & Wonen / Philip Willaert
Betonpoeren, het fundament van uw bouwwerk
Betonpoeren van prefab beton vormen een interessante investering in de tijd. Kenners weten dat betonpoeren zorgen voor een solide verankering en dat op die manier uw zomerhuisje niet in elkaar dondert. Zorg voor een goede fundering! Betonpoeren geven u de oplossing in handbereik.

Prefab betonpoeren worden veel gebruikt bij de bouw van schuren, veranda's, terrasoverkappingen, carports, maar ook voor speeltoestellen, buitenmeubilair, slagbomen en hekwerken. Ze vormen daarbij een ondersteunende fundering, bedoeld om de krachten uit een bouwwerk over te dragen op de ondergrond. Tevens dienen deze betonpoeren ook als opwaai- of stormanker.

Investering

Wanneer u dus geen gebruik zou maken van een fundering of betonpoer zal uw bouwwerk als een kaartenhuis instorten of omwaaien omdat de juiste steun of basis ontbreekt. Met een betonpoer of stortbeton zorgt u ervoor dat het gewicht van uw bouwwerk op een juiste manier wordt overgebracht op de ondergrond. Een prefab betonpoer is dus vooral ook een verstandige investering voor een lange termijn. Betonpoeren in vele soorten en maten koop je voordelig op Betondingen.nl.

Informeren

De afmeting die u nodig heeft is sterk afhankelijk van de afmeting en het gewicht van de constructie die u wilt gaan bouwen. Laat u vooraf zorgvuldig informeren welke betonpoer voor uw bouwwerk van toepassing is. Een te lichte poer bij een te zwaar bouwwerk zal ervoor zorgen dat uw constructie gaat verzakken of erger nog instorten. Uw bouwwerk valt of staat met het gebruik van de juiste betonpoer.

Hoe plaatsen we betonpoeren?

  1. Graaf een gat op de juiste plaats in de gewenste afmetingen en diepte. Plaats onderin, indien gewenst, een funderingstegel.
  2. Zet de Betonpoer in het midden van het gat en vul het gat met water en doe daarna gelijkmatig het snelbetonmortel erbij zonder te mengen.
  3. Eventuele nog aanwezige droge mortel besproeien met water, klop het oppervlak aan om ingesloten lucht te verwijderen.
  4. Zet de betonpoer in de gewenste positie en controleer dit na ca. 2 minuten, afhankelijk van de omstandigheden. Corrigeer de positie, indien nodig. De betonpoer hoeft hierna niet langer ondersteund te worden. Het oppervlak kan onmiddellijk glad worden afgewerkt indien nodig.

OPMERKING: De snelbeton is hard na 15 minuten, de betonpoer staat dan muurvast.

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo