4 redenen om wel een dakkapel te plaatsen!

28 januari 2020 Bron: Bouw & Wonen
4 redenen om wel een dakkapel te plaatsen!
Het aanleggen van een dakkapel is een mooie optie om een verandering in uw dak uit te voeren. Een dakkapel is een uitbreiding aan het dak van uw woning, welke vaak horizontaal uitsteekt vanaf een schuin dak. Om een dakkapel te construeren, moet u een kader in het dak maken. Dit creŽert een soort klein extra dak, met daaronder extra ruimte.

Vaak wordt de prijs van een dakkapel overschat waardoor men hier niet zo snel bij stilstaat. Dit is zonde want het produceren van een dakkapel kan een prachtige toevoeging voor uw huis zijn en daarom hebben we vier voordelen van een dakkapel voor je op een rijtje gezet.

1. Vergroot de ruimte met een dakkapel

Dakkapellen vergroten de ruimte van de bovenste verdieping van het huis. Door de extra gecreŽerde ruimte en hoogte is het makkelijker om je te verplaatsen in de kamer. Het risico op een botsing met het plafond wordt verminderd.

2. Verbeterde verlichting

Als je besluit een dakkapel te nemen op de plek waar zich in eerste instantie enkel dak bevindt, zal de kamer natuurlijk stukken beter verlicht worden. Er zal meer zonlicht in de kamer vallen en hierdoor zal de kamer een betere sfeer krijgen.

3. Verbeterde veiligheid

Het is niet een situatie waar je graag aan denkt, maar een dakkapel biedt extra veiligheid in je woning. Stel dat er een brand uitbreekt en je via de dichtstbijzijnde uitgang het huis moet verlaten, dan biedt de dakkapel een extra uitgang van de woning!

4. Waardeverhoging van het huis

Een dakkapel in je woning straalt iets moois uit. Naast het feit dat het er mooi uit ziet, zal een dakkapel ook een significante waardestijging zijn voor je woning met zich meebrengen. Als je dus bereid bent om investeringen te doen in je woning, om deze op de lange termijn met winst weer te kunnen verkopen, is het (laten) plaatsen van een dakkapel geen gek idee.

GeÔnteresseerd in een dakkapel?

Als je geÔnteresseerd bent in het kopen van een dakkapel, of je je nog wat extra wilt oriŽnteren over de mogelijkheden rondom de dakkapel, bezoek dan eens de website van bm-dakkapel. Je vindt hier alles over dakkapellen, zoals de prijs van een dakkapel, de verschillende opties en de voor- en nadelen van de verschillende opties.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Hypotheek.be
  • Loxone
  • bouwinfo