Tuinaanleg en onderhoud

4 creatieve ideeën voor een nieuwe tuininrichting

4 creatieve ideeën voor een nieuwe tuininrichting
Een nieuwe tuin, volledig in jouw eigen stijl! Net zoals in je huis, leef je ook veel in de tuin. Het is dan ook belangrijk dat deze volledig in jouw eigen stijl wordt ontworpen en ingericht. Om Inspiratie hiervoor op te doen is het fijn om jouw tuin te vergelijken met tuinen van anderen of te bekijken wat een Tuinwinkel aanbiedt. Verder geven we je in dit blog 4 creatieve ideeën voor een nieuwe tuininrichting.

1. Pinterest

Om Creatieve ideeën op te doen voor jouw tuin kun je op zoek gaan naar inspiratie. Op Pinterest kan veel inspiratie worden opgedaan v. Binnen het platform Pinterest is het namelijk mogelijk om talloze ideeën voor tuinen te vinden en deze als moodboard samen te stellen. Door een moodboard op te stellen vind je direct wat jouw stijl is en hoe dit eventueel tot uiting zou kunnen komen.

2. Creëer het zelf!

Door de Corona pandemie en de lockdown die daaruit voort kwam zijn we allemaal meer aan huis gekluisterd. Een perfect moment om te starten met een renovatie van de tuin. Inventariseer wat je in jouw tuin hebt staan. Een leuk voorbeeld is wanneer je een gebroken bloempot in de tuin vindt. Deze hoef je zeker niet direct weg te gooien! Met wat kleine aanpassingen kun je zelf creatief worden en de bloempot een nieuw leven geven. Leg bijvoorbeeld de bloempot liggend neer in plaats van staand. Gebruik hiervoor organische mest, zodat je direct duurzaam te werk gaat. Als je zelf aan de slag gaat in jouw tuin is het wel belangrijk om ook qua kleding voorbereid te zijn. Maak het jezelf zo comfortabel mogelijk door de juiste werkschoenen te dragen, zoals bijvoorbeeld de Grisport werkschoenen.

3. Maak het leefbaar!

Het is gezond om buiten te zijn, waardoor het ook gezond is om meer in de tuin te leven. Voornamelijk in de zomer, maar dat kan ook in de winter. Hoe? Door een ruimte te benutten als loungeplek! Voeg een loungeset, hangmat, schommelstoel of tuinset toe aan jouw tuininrichting. Hou hierbij rekening met de zon inval. .

4. Groen, groener, groenst

Bij het kiezen van de juiste planten of bomen voor jouw tuin kun je advies vragen over winter en zomerplanten.. Onthoud dat het onderhoud ook gereedschap nodig heeft. Iets wat altijd goed van pas komt is de Felco snoeischaar. Doe jezelf een gunst en kies voor de mooiste groene tuin, met de beste verzorging!