De tuin wint terrein als kantoor

1 september 2020 Bron: Bouw & Wonen
De tuin wint terrein als kantoor
Niet op vakantie en thuis werken, veel mensen zijn aan hun woning gekluisterd. Niet zo gek dus, dat de eigen tuin terrein wint. Niet alleen voor de ontspanning, veel mensen zetten er ook hun laptop neer. Alleen al omdat niet elke woning een geschikt kantoor heeft.

Een hoekje

Thuiswerken wordt steeds meer gemeengoed. Maar als jij geen geschikte ruimte hebt, is dat best lastig. Natuurlijk kun je in je woonomgeving een flexplek huren, maar liever verplaatsen we onszelf zo weinig mogelijk. Een hoekje in de tuin inrichten kan de oplossing zijn. Met als allergrootste voorwaarde dat het comfortabel is qua temperatuur. En droog.

Een stukje overdekt

Heb je een grote tuin, dan kun je een veranda maken. Een overdekt gedeelte waar je vrij snel en vrij lang kunt zitten. Je zit er uit de zon, maar ook uit de regen. Er zijn een heleboel dagen dat de temperatuur buiten prima is, maar dat het te nat is om er met je computer te gaan zitten. Een overdekt gedeelte is dan dé oplossing.

De vlinders en de bijtjes

Vergeet niet je buitenruimte zo gezellig mogelijk te maken. Schaf bijvoorbeeld een bloembak aan, waarmee je een hoekje kunt afschermen. Als je een grote bloembak koopt, kun je je er zelfs achter verschuilen! Planten als lavendel of phloxen maken dat je gezelschap krijgt in je buitenkantoor. Van vlinders of andere gezellige insecten dan, niet van mensen die je van je werk komen houden.

Ergonomie

Heb je geen tuin? Ook op een balkon kun je een klein kantoorhoekje inrichten. Het ligt aan je huisgenoten of je het balkon voor jezelf hebt. Let wel op je houding, je hebt buiten wellicht geen ergonomisch bureau plus stoel. Een goede werkhouding is echter belangrijk voor je gezondheid. Niet voor niets steekt een klacht als RSI weer vaker de kop op, sinds we meer thuis werken.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo