Interieur

Een droomkantoor in je eigen huis

Een droomkantoor in je eigen huis
Met de overvolle wegen, ellelange files en de aanhoudende coronacrisis is thuis werken voor steeds meer mensen een optie. De tijd die je anders in de auto zou doorbrengen kan je best wel wat beter besteden. Bovendien brengt filerijden ook extra stress met zich mee, die je makkelijk kan vermijden door thuis te werken. Als je beslist om thuis te werken, doe je er goed aan om een ruimte specifiek daarvoor in te richten naar je eigen smaak. Zo kan je je optimaal en ontspannen op je werk concentreren. Maar hoe ga je te werk om je werkplek in te richten? Daar gaan we in dit artikel verder op in.

Waar?

De eerste vraag die je jezelf best kan stellen is waar de werkplaats moet komen. Heb je graag een tuinkamer of zit je liever in een gedeelte van de woonkamer? Als de kinderen het huis uit zijn, kan je een oude kinderkamer ombouwt tot kantoor. Als dat zo is, kan je best meteen de hele kamer aanpakken. Je wil tenslotte niet in een halve kinderkamer zitten werken. Met een likje verf kan je die schreeuwerige ruimte makkelijk omtoveren tot een rustige zakelijke ruimte waar je je goed kunt concentreren op de taken die voor je liggen.

Akoestiek

Als je voor je werk veel moet telefoneren, kan je maar beter ook aandacht besteden aan de akoestiek van de ruimte. Als er te veel galm in de kamer is, kunnen je eigen geluiden zelfs storend werken en raak je makkelijker vermoeid. In een van onze vorige artikels hebben we al eens uitgebreid besproken hoe je de galm uit een kamer kan krijgen door bijvoorbeeld een stoffen bank of schutsel te plaatsen, dikke gordijnen op te hangen of een wollig tapijt op de grond te leggen.

Meubels

Uiteraard is het allerbelangrijkste van het kantoor het meubilair. Of je nu thuis werkt of in de gebouwen van de werkgever, de stoel waarop je zit is wellicht het belangrijkste onderdeel van de ruimte. Vermist we allemaal al te veel zitten op een dag, is het belangrijk om een goede zithouding te hebben. Een goede bureaustoel is de eerste stap naar ergonomisch werken. Daarenboven moeten de hoogte van de stoel en het bureau mooi op mekaar afgestemd zijn. Daarom kan je best investeren in een leuk bureau met bijpassende stoel in plaats van gebruik te maken van een tafel of stoel die je nog ergens had staan. Zeker als je ook klanten of gasten wilt ontvangen in het kantoor is het verstandig om professioneel kantoormeubilair in huis te halen. Om een nette, rustige uitstraling te geven aan de ruimte is het ook opportuun om te zorgen voor voldoende opbergruimte.

Verlichting

De verlichting is in een kantoorruimte uitermate belangrijk. Je wil enerzijds sfeerverlichting om een ontspannen sfeer te creëren, maar anderzijds heb je ook spotverlichting nodig op de plaats waar je effectief aan het werk bent.

Als je dus op zoek bent naar een goeie manier om van de dagelijkse filestress af te raken, is een kantoor aan huis zeker een prima optie.

Ook interessant