Open Wervendag 2022 goed voor bijna 200.000 bezoekers

  BE   16 mei 2022 Bron: Confederatie Bouw
Open Wervendag 2022 goed voor bijna 200.000 bezoekers
Open Wervendag 2022 verliep zeer succesvol met 54.000 fysieke bezoekers en 141.000 virtuele bezoekers. Voor het eerst konden werven fysiek én virtueel bezocht worden. De Open Wervendag stond in het teken van energetische renovatie, betaalbaar wonen en herbestemming van panden. Onder meer premier Alexander De Croo, de vicepremiers Vincent Van Peteghem en Pierre-Yves Dermagne, Vlaams minister Lydia Peeters en de Waalse minister Willy Borsus gingen op werfbezoek.

Bijna 200.000 bezoekers genoten van de vijftiende editie van de Open Wervendag, een initiatief van de Confederatie Bouw. 54.000 deden dat ter plaatse op een werf zelf, 141.000 deden dat virtueel vanachter hun computer. Ook digitaal werd Open Wervendag dus een groot succes. Op openwervendag.be zijn die werven nog steeds te bezoeken.


Dit jaar konden er 92 werven bezocht worden, van grote infrastructuurwerken als de Oosterweel en de sluis van Terneuzen tot werven van energiezuinige woningen en wijken, brandweerkazernes, bedrijfsgebouwen, herbestemmingsprojecten en nog veel meer.

Niko Demeester, gedelegeerd bestuurder van de Confederatie Bouw, blikt tevreden terug op deze editie van de Open Wervendag: “Steeds meer mensen zijn geïnteresseerd in onze sector, zo geven de erg hoge digitale en fysieke bezoeken aan. Die 200.000 bezoekers konden genieten van de diversiteit aan werven en de klimaatoplossingen die onze sector aanbiedt.”

Verschillende werven werden ook door toppolitici bezocht. In Vlaanderen ging het om premier Alexander De Croo (brandweerkazerne Dendermonde), Vincent Van Peteghem (gemeenschapsvoorziening Zwijnaarde), Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Living Tomorrow, Vilvoorde) en Vilvoords burgemeester Hans Bonte (Living Tomorrow Vilvoorde). In Wallonië brachten vicepremier Pierre-Yves Dermagne (nieuwe wijk Novia in Namen) en Waals minister Willy Borsus (nieuw bedrijfsgebouw in Marche-en-Famenne) een bezoek aan de Open Wervendag.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo