Nieuwbouw

Volledig digitale Open Wervendag trekt maar liefst 60.000 bezoekers

Volledig digitale Open Wervendag trekt maar liefst 60.000 bezoekers
Quatuor Brussels
Ook al kende de Open Wervendag dit jaar als gevolg van het coronavirus een volledig digitale editie, zorgde deze actie van de Confederatie Bouw voor 60.000 unieke bezoekers. Een meer dan aardig resultaat, vermits een fysieke Open Wervendag gemiddeld zo’n 80.000 bezoekers aantrekt. In Vlaanderen waren de Oosterweelverbinding en de sluis van Terneuzen de meest bezochte werven, in Brussel en Wallonië ging het om het ziekenhuis van Charleroi en het metrostation Albert in Vorst.

Ook dit jaar had de Confederatie Bouw een mooi pakket aan opmerkelijke werven samengesteld, 124 in totaal. Nieuw was wel dat het evenement voor het eerst volledig digitaal plaatsvond en dat omwille van het coronavirus. Bovendien liep Open Wervendag deze keer 1 maand in plaats van 1 dag. Toch verliep deze aparte editie met het nodige succes. In totaal trokken 60.000 unieke bezoekers op 31 mei en tijdens de hele maand juni naar www.openwervendag.be. Een resultaat waarmee de Confederatie Bouw meer dan tevreden mee is, wetende dat een fysieke versie de laatste jaren gemiddeld zo’n 80.000 bezoekers aantrok.

De top 5 van de meest bezochte werven in Vlaanderen:
  1. Oosterweelverbinding Antwerpen
  2. Sluis Terneuzen
  3. Stormvloedkering Nieuwpoort
  4. Gerechtshof Antwerpen
  5. Kennedyspoortunnel Antwerpen

De top 5 van de meest bezochte werven in Wallonië en Brussel:
  1. Grand hôpital Charleroi
  2. Albertstation Vorst
  3. Paradis Express ecowijk Luik
  4. Erasmus metrodepot Anderlecht
  5. Espace Rogier - Grand manège Namen

De Confederatie Bouw is van plan ook de komende jaren de Open Wervendag te organiseren. Het wordt dan waarschijnlijk een hybride variant, waarbij zowel fysieke als digitale bezoeken mogelijk zijn. Meer dan ooit toont de bouwsector tijdens Open Wervendag haar enorme veelzijdigheid en een staal van haar kunnen.

Ook interessant