Bezoek de knapste renovaties in je buurt tijdens de Renovatiedag op 15 mei

  BE   10 mei 2022 Bron: Netwerk Architecten Vlaanderen
Bezoek de knapste renovaties in je buurt tijdens de Renovatiedag op 15 mei
Foto: © Luc Roymans
Op zondag 15 mei zwaaien renovaties in heel BelgiŽ de deuren open tijdens een nieuwe editie van de Renovatiedag. Wie verbouwplannen koestert, kan zo een namiddag lang binnenkijken in tal van toekomstgerichte verbouwingen. Je doet er niet alleen inspiratie op, maar ontdekt ook het verhaal van de architect en de bewoners. Vanaf 1 april kun je alle projecten online bekijken en jouw bezoek(en) inplannen.

De Renovatiedag is er voor elke verbouwer. Ben je op zoek naar een architect om de renovatie van je allereerste woning in goede banen te leiden, al dan niet gefaseerd? Wil je voor het hele gezin meer speel-, werk- en ontspanningsruimte creŽren, of hebben de kinderen het ouderlijke nest verlaten en wil je juist meer aandacht voor lenenslang wonen? Misschien zie je het groter en droom je ervan om met vrienden of familie te cohousen? In het breed scala van referentieprojecten vindt iedereen zijn gading.

Toekomstbestendig renoveren dankzij de architect

Hoe divers ook, alle deelnemende projecten hebben ťťn ding gemeen: er werd telkens samengewerkt met een architect. Hij of zij ziet ruimtelijke mogelijkheden die vaak niemand anders opmerkt, heeft inzicht in de manier waarop bepaalde materialen bepaalde sferen creŽren en weet stijl, organisatie, techniek en budget tot een sluitend geheel te verenigen.

Die inventiviteit komt vandaag meer dan ooit van pas, want om toekomstgericht te verbouwen is het cruciaal om de schaarse ruimte optimaal te benutten en te werken volgens een logisch stappenplan. Tijdens de openhuizendag op zondag 15 mei ontdek je ter plekke hoe ontwerpers dit alles naar de praktijk vertaald hebben. Zowel de architect als de bewoners zijn telkens aanwezig voor een woordje uitleg.

Alle bezoeken zijn op afspraak. Reserveer vanaf 1 april gratis je plaatsje op www.renovatiedag.be.

Foto: © Luc Roymans

De Renovatiedag praktisch

  • Wanneer? De openhuizendag vindt plaats op zondag 15 mei 2022, van 13.00u tot 18.00u.
  • Waar? Vlaanderen, Brussel en WalloniŽ. Vanaf dit jaar is de Renovatiedag dus een nationaal event!
  • Organisatie? Netwerk Architecten Vlaanderen organiseert de Renovatiedag in Vlaanderen en Nederlandstalig Brussel. Op dezelfde dag is er ook een Franstalige editie, georganiseerd door Advanced Fair.
  • Deelnemende projecten? Een overzicht en beschrijving van de deelnemende projecten vind je vanaf 1 april op www.renovatiedag.be.
  • Inschrijven? Plan je bezoek via de website. Alle bezoeken zijn gratis.


Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo