Badkamerrenovatie zonder stress

Bron: Bouw & Wonen
Badkamerrenovatie zonder stress
Maandagochtend, 7u. Je wekker gaat af en je springt in de douche. Maar de douche weigert dienst. Het is koud, de straal is te slap of de knoppen doen niet wat ze zouden moeten doen. Niets vervelender om je werkweek zo te beginnen. Je humeur is direct ondermaats. Wil je dat scenario vermijden? Renoveer dan je badkamer voor het zover komt.

Informeer je goed

Vooraleer je concrete stappen onderneemt, informeer je je best zo goed mogelijk. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat je inzicht krijgt in hoeveel alles kost. Denk ook goed na over wat je exact wil veranderen. Is het nodig om alle meubels te vervangen? Of kan je de douchecabine en het toilet bijvoorbeeld behouden? Denk er goed over na en vermijd zo onnodige kosten.

Bepaal je budget

Eens je goed geÔnformeerd bent, kan je ook een realistische schatting maken van je budget. Vraag zeker ook een aantal offertes op zodat je zeker weet dat de prijs van de winkel of specialist correct is. Als je tijd hebt, probeer dan ook een aantal dingen zelf te doen. De oude meubelen afbreken en het puin wegbrengen bijvoorbeeld. De aannemer rekent daar al snel bijna 400 euro voor aan. Op die manier kan je toch een en ander besparen!

Maak keuzes

Een badkamer renoveren kost veel, daar winden we geen doekjes om. Daarom is het niet voor iedereen mogelijk om zijn of haar droombadkamer volledig te realiseren. Mijn tip? Leg je eigen accenten. Wil jij bijvoorbeeld graag zwarte kranen, een regendouche of net een heel groot bad? Dat kan zeker, maar alle drie is misschien niet nodig.

Specialist inschakelen

Extra zorgen tijdens een verbouwing is wel het laatste wat je nodig hebt. Doe daarom beroep op een officiŽle badkamerspecialist. Een team van vakmensen zal je met raad en daad bijstaan. En als er tijdens het installeren iets misgaat, staat de specialist in voor de verzekering. Bovendien krijgt een specialist vaak korting bij de groothandel voor de aankoop van badkamermeubels. Dus de meerkost die je betaalt voor de specialist valt bijna in het niets in vergelijking met alle voordelen die je erbij hebt.

Timing

En dan nog een laatste tip: begin op tijd. Vooral als je zelf ook onderdelen wil bestellen, moet je dat tijdig doen, zodat de installateurs op tijd kunnen beginnen. Als alles vlot gaat, moet je rekenen op minstens 10 dagen voor een totaalrenovatie van je badkamer.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo