Badkamers

Badkamer inrichten? Hier moet je op letten!

Badkamer inrichten? Hier moet je op letten!
De badkamer is een plek in huis waar je veel te vinden bent. Je start de dag met een frisse douch en maakt je hier klaar. Het is daarnaast ook heerlijk thuiskomen om na een lange dag je even op te frissen. Vergeet daarom niet om de badkamer tot een fijne plek te maken waar jij je helemaal in kunt ontspannen. Waar je precies op moet letten? Dat lees je in de blog.

#1. Jouw stijl

Allereerst is het goed om te kijken naar jouw stijl van de badkamer. Wanneer je bijvoorbeeld veel hout gebruikt in huis is het ook mooi om dit door te voeren naar de badkamer. Zorg voor een houten kast bijvoorbeeld of voor accessoires, zoals een zeeppompje. Op die manier heb je een natuurlijke sfeer in elke ruimte. Ga jij liever voor een stoere look? Dan staan zwarte meubels en accessoires hier mooi bij. Er zijn dus veel verschillende soorten badkamers. Kijk daarom vooraf goed naar je eigen stijl.

Badkamer inrichten? Hier moet je op letten!

#2. Kleuren

Kies de juiste kleuren in de badkamer. Het is erg belangrijk om een oase van rust te creëren en dat kun je doen door kleuren toe te voegen, zoals groen en blauw. Blauw staat voor kalmte en ook gelijk voor een fris gevoel. Daarnaast associëren we groen aan de natuur en door gebruik te maken van deze kleur halen we de natuur een beetje naar de badkamer. Tip: zet ook planten neer, zodat het er lekker fris gaat ruiken en meer zuurstof geeft. Ga op zoek naar badkamerplanten die je lucht zuiveren!

#3. Een unieke wasbak

Wat we tegenwoordig veel zien zijn mooie wasbakken in de badkamers. Zorg dat dit een eyecatcher is en creëer een badkamer met twee basbakken! Dit staat uniek én is ook nog eens praktisch. Hiermee zorg je voor een luxe sfeer in de badkamer en maak je het helemaal af. Het is ook altijd goed om badkamer inspiratie op te doen, zodat je kan zien hoe het in een andere ruimte staat. Hierdoor kan je beter inschatten of het ook iets is voor jou.

Badkamer inrichten? Hier moet je op letten!

#4. Juiste verlichting

Als laatste mag de verlichting niet worden vergeten. Doordat je in de ochtend en avond vaak in de badkamer te vinden bent is het van belang dat je goede verlichting hebt. Zorg ervoor dat je badkamer is verlicht met inbouwspotjes in plaats van één lichtbron. Hierdoor verdeel je het licht meer en zorg je ervoor dat het geleidelijk is verdeeld.

Succes met het inrichten van jouw badkamer!

Ook interessant