De meest gemaakte fouten bij het inrichten van de badkamer

2 mei 2022 Bron: Bouw & Wonen
De meest gemaakte fouten bij het inrichten van de badkamer
Je badkamer, niet alleen een van de leukste ruimtes om in te richten, maar ook een van de moeilijkste. De badkamer moet namelijk praktisch, aantrekkelijk en naar smaak worden ingericht. Daarnaast moet je natuurlijk rekening houden met leidingwerk en elektriciteit. Daarom hebben wij de meest gemaakte fouten bij het inrichten van je badkamer op een rijtje gezet. Ook geven wij je wat tips en badkamer inspiratie die je gaan helpen om jouw droombadkamer te realiseren.

Ga voor slim ruimte- en kleurgebruik

Vaak is je badkamer een van de kleinste ruimtes van je huis. Hierdoor is het nog belangrijker om rekening te houden met de indeling en inrichting. Heb je geen grote ruimte over voor je badkamer? Zorg dan dat je je wensen daaraan aanpast. Ga bijvoorbeeld niet voor een bad en douche apart en kies voor zwevende meubels, hierdoor is én oogt je badkamer ruimer. Ook kiezen voor een hoekbad kan voordelig zijn wanneer je weinig ruimte hebt.

Een overvolle badkamer komt bedrukkend en chaotisch over, en dat wil je niet. Daarom nog een tip: gebruik dichte kastjes en lichte kleuren zoals wit, crème en grijs. Dankzij de dichte kastjes komt je badkamer minder rommelig over. Door de lichte kleuren komen de muren en vloer minder op je af, ook hierdoor oogt je badkamer veel ruimer.

Vermijd verkeerde verlichting en slechte ventilatie

Er is nog veel meer om rekening mee te houden naast ruimte- en kleurgebruik. Een voorbeeld daarvan is de verlichting die je gebruikt. Zorg voor veel (het liefst natuurlijk) licht. Ga bijvoorbeeld niet alleen voor een lamp aan het plafond, maar kies ook voor lampen een de muur of bij de spiegel. Dan heb je net wat meer licht, wat ervoor zorgt dat de ruimte groter en frisser oogt. Nog iets waar je echt rekening mee moet houden: goede ventilatie. Je wilt geen slechte ventilatie in je badkamer, niets is zo naar als jezelf opfrissen in een vochtige en vieze badkamer. Daarnaast wordt je badkamer zo een broeiplek voor schimmels. Kies daarom bij voorkeur voor een of meerdere ramen, zo zorg je voor natuurlijke verlichting én goede ventilatie.

Laat je ontzorgen: kies voor een totaalpakket

Ga je voor tegels aan de muur of niet? Kies je voor één of twee wasbakken? Worden het mooie grote tegels op de grond, of een gewaagde pvc-vloer? Bij het samenstellen van je nieuwe badkamer komt veel werk kijken, alles moet de eerste keer goed zijn. Je moet namelijk veel keuzes maken die je daarna niet meer zo makkelijk aanpast. Het is daarom helemaal geen slecht idee om professionals mee te nemen in het beslissingsproces. Laat je adviseren door interieurontwerpers of ga voor een totaal sanitairpakket. Zij weten welke problemen je tegen kunt komen en gaan daar samen met jou mee aan de slag. Een laatste tip die we je mee willen geven: zorg voor voldoende opbergruimte. Rondslingerende handdoeken, shampooflesjes, scheerapparaten en tandenborstels kunnen voor een chaotisch geheel zorgen. Succes en veel plezier met de bouw of verbouwing van je nieuwe badkamer.

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Easykit
  • bouwinfo