Vastgoed

Leegstaande woning verhuren aan vluchtelingen

Eigenaren van leegstaande (particuliere) woningen kunnen hun woning verhuren aan vergunninghouders. Dit zijn vluchtelingen met een (tijdelijke) verblijfsvergunning die vanuit een Asielzoekerscentrum doorstromen naar de reguliere woningmarkt. De behoefte aan huurwoningen is gegroeid door de instroom van vluchtelingen in Nederland. Door het verhuren van particuliere woningen, komt de bestaande voorraad wat minder onder druk te staan. Wethouder Van Eersel: “Het is belangrijk dat er voldoende huurwoningen zijn. Dit initiatief helpt de verkoper, vergunninghouders én de mensen die in Weert toch al een huurwoning zochten.”

Woningcorporatie Wonen Limburg kan helpen bij het verhuren van uw woning aan vluchtelingen. Denk bijvoorbeeld aan hulp bij administratieve taken, het beheer van de woning en de contacten met de huurder.

Wonen Limburg helpt bij het verhuren van uw woning

Wonen Limburg bekijkt of uw woning geschikt is voor de verhuur aan vergunninghouders. Ook gaat u met Wonen Limburg in gesprek over de verhuur van uw leegstaande woning. Hierbij gelden de volgende uitgangspunten:

  • Uw woning wordt voor een bedrag tussen de € 500,- en € 625,- per maand verhuurd. Daarbij is de huurprijs afhankelijk van de aard en staat van uw woning;
  • U treedt op als verhuurder van de woning. Dit betekent dat u het contract aangaat met de huurders;
  • Wonen Limburg neemt de beheertaken van u over, tegen een beheervergoeding van € 650,- per jaar. Hierbij kunt u denken aan de administratieve verplichtingen zoals het opstellen van de huurovereenkomst, de afgifte van sleutels, het innen van de huur en het uitvoeren van controles op de bewoning;
  • De verhuurperiode wordt in overleg bepaald;
  • Staat uw woning te koop en wordt deze in de tussentijd verkocht? Dan biedt Wonen Limburg een andere woning aan de huurder aan.

Toestemming hypotheekverstrekker

Zit er een hypotheek op uw leegstaande woning? Neem dan contact op met uw hypotheekverstrekker. De kans is groot dat u toestemming nodig hebt van uw hypotheekverstrekker om uw woning te verhuren.

Interesse?

Wilt u uw leegstaande woning verhuren? Neem dan vrijblijvend contact op met Marian Arts van de gemeente Weert, via (0495) 57 52 21 of m.arts@weert.nl.

Ook interessant