Daikin zet zijn schouders mee onder het Maggie Program Project

20 april 2016 Bron: Daikin
Het Maggie Program focust zich onder meer op de constructie en verspreiding van de zogenaamde Maggie tenten. Energiezuinige, slimme en duurzame constructies die bescherming en onderdak bieden in opvangkampen en kunnen ingezet worden voor noodhulp. Het project is ontstaan uit de nood om de levensstandaard te verhogen in vluchtelingenkampen waar grote groepen mensen in moeilijke omstandigheden gedurende lange tijd samenleven. Voor de klimaatregeling in de tenten werd beroep gedaan op Daikin en zijn lucht/lucht warmtepompen.

In 2015 kwamen er wereldwijd dagelijks 42.500 nieuwe vluchtelingen bij, een verviervoudiging ten opzichte van vier jaar geleden. Wereldwijd worden deze mensen opgevangen in vluchtelingenkampen, waar de gemiddelde verblijfsduur kan oplopen tot bijna 12 jaar. Omdat gewone tenten hiervoor niet ideaal zijn heeft het Leuvense architecten- en ingenieursbureau DMAO een tijdelijke, maar toch duurzame constructie ontwikkeld voor vluchtelingenkampen die aan extreme klimaatcondities kan weerstaan. Vorige week werd de eerste Maggie Shelter officieel geopend te Steenokkerzeel. Deze tent doet momenteel dienst als leslokaal en recreatieruimte voor kinderen maar kan, indien nodig, zeer snel worden omgevormd tot slaapzaal.

De constructie beantwoordt aan 30 criteria om aan de noden van vluchtelingen te voldoen. Om tegemoet te komen aan de normen rond comfort en duurzaamheid werd de expertise van Daikin ingeroepen.

“Met onze Sky Air lucht/lucht warmtepomp hebben we een uiterst geschikt laag energetisch toestel kunnen aanbieden”, aldus Thomas De Mul, Consulting Sales bij Daikin. “Dit cassette-plafondonderbouwmodel met vierzijdige luchtuitblaas kan de ruimte ecologisch verwarmen en afkoelen en zelfs in extreme omstandigheden het ideale binnenklimaat creëren.”

Dankzij de in Oostende gevestigde productieplant kan Daikin op korte termijn grote volumes afleveren, handig om snel in te kunnen spelen op de productievraag.

Voor meer informatie rond het Maggie Program, surf naar maggie-program.org.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo