Verbouwen

Tijdelijk operagebouw op maat voor Brusselse Muntschouwburg

Omwille van verbouwingswerken had de Koninklijke Muntschouwburg in Brussel op korte termijn nood aan tijdelijk onderdak. Veldeman zorgde voor een snelle, kwalitatieve oplossing en bouwde op de site van Tour & Taxis het Muntpaleis, een operagebouw op maat met een capaciteit van 1.100 personen. De operaproducties zullen nog tot minstens einde 2016 doorgaan in de imposante TFS-tentstructuur van 3.200m².

Een etagetent van 25m bij 40m doet dienst als foyer en VIP-ruimte. Een echte eyecatcher is de gevel die op prachtige wijze gepersonaliseerd werd, verwijzend naar het fronton van de Munt in hartje Brussel. De inkom en het overdekt terras werden luxueus afgewerkt met houten wanden en plafond en mooie, nieuwe bankirai vloer en ook binnen werd deze hoogkwalitatieve afwerking gehandhaafd. De vestiaires werden ommuurd door middel van gestoffeerde houten wanden en rond de steunpalen op de benedenverdieping werden statafels op maat gecreëerd. Blikvangers in het interieur zijn onder meer de originele decorstukken van De Munt.

Tijdelijk operagebouw op maat voor Brusselse Muntschouwburg

Aan comfort zal het zeker niet ontbreken voor de bezoekers van het Muntpaleis. Zo werd een stijlvolle overgang gemaakt van de foyer naar de operazaal. Akoestiek is uitermate belangrijke bij operavoorstellingen. Dankzij de enorme binnenruimte van de TFS kon deze verbeterd worden door middel van speciale stoffering. De theateropstelling en grote vrije overspanning zonder middensteunen garanderen de operaliefhebbers een perfect zicht op de scene. Alle mogelijke middelen werden aangewend om geluidshinder tot een minimum te beperken. Zo werd er gekozen voor een 4-lagig vloersysteem bestaande uit een klassieke houten cassettevloer met bovenop een geluidsabsorberend tapijt, OSB-platen voor de sterkte en het gewicht van de tribunes en stijlvolle tapijttegels als afwerking. Ook wat betreft de verwarming werd geopteerd voor een geluidsarm systeem.

Intussen is het Muntpaleis een 2-tal weken operationeel en is de eerste productie Béatrice & Bénédict net afgelopen.

Tijdelijk operagebouw op maat voor Brusselse Muntschouwburg

Ook interessant