Architectuur

Kempe Thill wint Europese aanbesteding woonproject Jette

De winnaar voor Europese aanbesteding voor de transformatie van twee flatgebouwen in Jette is bekend. Uit 5 kandidaten werd het voorstel van Atelier Kempe Thill als winnaar gepikt. Het atelier kreeg de hulp van architectenbureau Canevas en adviseur Gérald Lédant van de UCL. Het concept neemt als startpunt het herinterpreteren van de bestaande architectuur.

Atelier Kempe Thill wint met zijn plannen om de twee gebouwen milieuvriendelijker te maken. Dit team kon de beste transformatie van twee appartementsblokken in Jette uit de jaren 50 voorleggen. De twee appartementsblokken zijn gesitueerd aan een heuvelige park omgeving in een groen stedelijk district van de agglomeratie Brussel nabij enkele sportvoorzieningen.De modernistische karaktertrekken die het gebouw nog steeds had - genereuze gevelelementen in prefab beton in combinatie met elegante stalen buitenschrijnwerk - wilden ze bewaren. Belangrijkste doel was de thermische isolatie een enorme upgrade geven.

Verpakking

Tegelijk mochten de inwoners van de gebouwen zo weinig mogelijk hinder ondervinden. Daarom werd besloten de gevel van het gebouw in een nieuw jasje te steken. In een eerste beweging werd de volledige gevel opnieuw geïsoleerd.

Lees verder op Architectura

Ook interessant