Architectuur

Atelier Kempe Thill wint prijsvraag voor klooster

Atelier Kempe Thill (Rotterdam) heeft samen met het landschapsbureau BBZ (Bern, Zwitserland) de prijsvraag gewonnen voor de renovatie en herontwikkeling van het klooster Kappel in Zürich in Zwitserland. Dit monumentale gebouwcomplex uit de 12de eeuw heeft door de jaren heen veel verbouwingen meegemaakt. Het toenmalige concept is tegenwoordig nog lastig ter herkennen, het terrein bestaat momenteel uit bijna twintig gebouwen.

Nieuw masterplan

In het verleden verdween er onder andere een deel van de oorspronkelijke kloostermuur en werden gebouwen verschillende keren aangepast voor nieuwe functies. Tegenwoordig bevindt zich in het gebouw een hotel en educatie centrum voor de protestantse kerk. Er is een sterke behoefte aan een grondige schoonmaak. De vraag was om een plan te maken waar wonen, hotel met parkeren en het landbouwbedrijf samen een geheel vormen.

Atelier Kempe Thill en BBZ stellen voor om een volledig nieuw masterplan te maken, inclusief landschapsontwerp en nieuwe gebouwen, die de structuur terug moeten brengen op het complex.

Lees verder op Architectenweb.nl

Ook interessant