Architectuur

NAV doet architecten spelen met licht en kleur

NAV doet architecten spelen met licht en kleur
Steeds vaker krijgen architecten de vraag om de lijn van de architectuur door te trekken tot in het interieur. Het juiste kleurgebruik zorgt voor de finishing touch van het ontwerp. Een nieuwe infosessie van NAV, de Vlaamse architectenorganisatie, beschrijft daarom alle aandachtspunten in geuren en kleuren.

Hoe kies je de juiste kleuren en de passende techniek? En hoe garandeer je een kwalitatieve uitvoering van de schilderwerken? Tijdens de NAV-infosessie analyseert architect Nathalie Verdonck de ruimte en de gebruiker om de effecten van kleur te bepalen. Hierbij gebruikt ze kleur als middel om sfeer, identiteit en toegankelijkheid van een gebouw te ondersteunen.

Vervolgens licht ingenieur Wim Van de Sande de Technische Voorlichting 249 toe voor een goede uitvoering van schilderwerken. Hierbij komen niet alleen alle verftypes en verfsystemen aan bod, maar ook de richtlijnen met betrekking tot de ondergrond en de schilderwerken. Er is ook aandacht voor de uitvoeringsgraad van schilderwerken, samen met de applicatie van verfsystemen op verschillende ondergronden. Deze worden geïllustreerd aan de hand van praktijkvoorbeelden. Tot slot stelt architect Peter Vermeulen een reeks praktijkoplossingen voor.

Wie interesse heeft, kan een sessie meepikken op 27 januari in Antwerpen, op 3 februari in Moorsele, op 5 februari in Nazareth of op 12 februari in Heusden-Zolder.

De infosessie komt tot stand in samenwerking met Sto, Boss Paints, Saint-Gobain, Delta Light, Sikkens en Gyproc.

Programma


18u30 Ontvangst

19u00 Spelen met Licht & Kleur, de functionele en emotionele beleving
Door architect Nathalie Verdonck- MiiLD

19u40 Toepassingsdomein TV 249
Door ir. Wim Van de Sande, Departementshoofd Technisch Advies en Consultancy WTCB

20u20 Voorstelling van de praktijkoplossingen van de partners
Door Architect Peter Vermeulen

21u00 Afsluitende receptie met mogelijkheid tot het inwinnen van bijkomende technische informatie bij de deelnemende standhouders.

22u00 Einde

Deelnameprijs
NAV-leden en AiNB-leden komen gratis. Niet leden betalen 15 EUR aan de ingang.

Ook interessant