Architectuur

Renzo Piano ontwerpt Oscarmuseum in Los Angeles

De Italiaanse architect Renzo Piano heeft samen met zijn Amerikaanse collega Zoltan Pali het concept van het eerste Oscarmuseum voorgesteld. Het museum komt op de plaats van het May Company Wilshire gebouw in Los Angeles.
De Academy of Motion Picture Arts and Sciences heeft aangekondigd dat het eerste Oscarmuseum ook een modern bioscoopcomplex zal herbergen.

De organisator van het Oscargala maakte bekend dat er al 100 miljoen dollar ingezameld is voor het project dankzij de gulle sponsoring van bekende Hollywoodsterren als Warren Beatty, Tom Hanks, Annette Bening en George Lucas. Het Oscarmuseum zou in 2016 opgeleverd moeten worden. Het museum moet onderdak bieden aan een grote verzameling films, foto's, filmaffiches, kostuums en rekwisieten.

Het gebouw werd ontwikkeld door de Italiaanse architect Renzo Piano en de Amerikaanse architect Zoltan Pali. Piano is een van de meest vooraanstaande hedendaagse architecten. Hij ontwierp het Centre Pompidou in Parijs en het museum NEMO in Amsterdam. Piano tekende ook The Shard in Londen, het hoogste gebouw in Europa.

Ook interessant