Bouw & Wonen Home | Adverteren | Nieuwsbrief | Contact |  Volg ons: twitter facebook
 

Extra versteviging voor het bestaande zadeldak

Extra versteviging voor het bestaande zadeldak
Vorige keer heeft u kunnen zien dat het dak van de woning voor een deel is afgebroken en dat er een nieuw hellend dak is gemaakt voor wat later de grote slaapkamer zal zijn. Ook is er een stuk van de oude vloerplaat van de eerste verdieping verwijderd voor een dakvenster boven de nieuwe keuken. Daarbij is ook een klein stukje van het oude dak verwijderd. De woning had vroeger een gewoon zadeldak met een aantal velux dakvensters. Het nadeel van die vensters is dat je nooit echt naar buiten kunt kijken, je ziet alleen de lucht. De architect heeft het plan opgevat om het oude zadeldak aan de achterkant van de woning wat in te korten en recht te maken met een groot raam. Hiermee wordt binnen in de kamer geen ruimte verloren omdat het laagste deel van het dak was weggewerkt met Gyproc wanden.

Als je het dak gaat inkorten, verdwijnt ook de kracht van het zadeldak. Er is dus een constructieve aanpassing nodig om dat probleem op te lossen. Hiervoor zijn twee stalen balken gebruikt die op bestaande en nieuwe muren zijn geplaatst.

Op de twee foto's hierboven ziet u de eerste balk die is geplaatst op het kruispunt van het plafond en het schuine dak. Aan de ene kant is deze balk in de bestaande muur geplaatst, hij rust dus op deze binnenmuur. Aan de andere kant zal de balk op de nog te bouwen nieuwe binnenmuur komen te liggen.De tweede (kleinere) balk komt aan het uiteinde van het dak te liggen. Hieronder wordt het raam bevestigd. Op deze balk komt straks ook een brede dakgoot te liggen. Deze balk rust op twee nieuwe muren. Het nieuwe raam bestaat straks uit twee delen. In de kleine badkamer komt matglas, in de tweede slaapkamer komt een laag schuifraam, zodat vanuit die kamer het platte dak te betreden is.

Verstuur dit artikel naar een vriend of collega
Bron: Bouw & Wonen
Nieuwsarchief:   

Gerelateerde artikelen
Partners van De Verbouwing:

HansgroheRecticel InsulationGeberitVelbus DomoticaLevisSolatubeWienerberger

LevisSilestoneDektonDeceuninckBlumWagnerETS Europe

BorghEurorentSLV BelgiumInfrarood ExpertQuookerAluminco
© 2002 - 2023 Shift Networks bvba