De Verbouwing

Vloerplaat inkorten voor toekomstige dakvensters

Vloerplaat inkorten voor toekomstige dakvensters
Boven de nieuwe keuken komen drie grote dakvensters. Een van deze dakvensters is gepositioneerd in het oude deel van de woning, in de bestaande betonnen vloerplaat. Er is besloten om een deel van de vloerplaat weg te breken. Hierdoor ontstaat ruimte in de vloer om een extra stalen balk te plaatsen voor de versteviging van de vloer. Op de stalen balk komt straks een nieuwe muur met raam van de tweede slaapkamer. Voordat we de vloer kunnen gaan slopen, wordt een deel van het schuine dak afgebroken.

weergave van de werkzaamheden

Op de bovenstaande tekening geeft de blauwe lijn het uiteinde van de bestaande vloerplaat weer. Het kader met het rode kruis is het deel van de vloer dat afgebroken wordt. U ziet de posities van de drie dakvensters, waarvan het grootste venster in het rode kader valt.

Slopen van de oude vloerplaat
De vloerplaat wordt stukje bij beetje gesloopt. Door het vele staal dat in het beton zit, kosten deze werkzaamheden behoorlijk wat tijd en inspanning.

Slopen van de oude vloerplaat
Na de werkzaamheden is er een mooie rechthoek gemaakt, waarin straks het nieuwe dakvenster zal komen. De gehele bovenverdieping is goed ondersteund met veel stempels.

Ook interessant