De Verbouwing

De achter- en zijgevel worden afgebroken

De achter- en zijgevel worden afgebroken
De afbraakwerkzaamheden zijn nu in volle gang. Er is besloten om de gevelsteen aan de zijkant van de woning toch te verwijderen. Oorspronkelijk zouden deze blijven staan. De lokale regels zeggen echter dat een woning minimaal drie meter van de erfafscheiding moet blijven. Omdat de buitengevel in het Isofinish concept wordt afgewerkt met 10cm dikke Recticel Powerwall en een houten gevelbekleding, blijft er geen drie meter meer over. De stenen van de buitenmuur worden daarom één voor één verwijderd en proper gemaakt voor hergebruik. Deze stenen krijgen straks een nieuwe bestemming, namelijk de zijmuur aan de andere kant van de woning, op het erf van de buren.

Aan de zijkant van de woning is een groot gat in de muur gemaakt waar straks een groot raam zal komen. Dit gat wordt ook gebruikt als in- en uitgang tijdens de werken als er aan de achterkant een kelder wordt gebouwd.

Een groot gat in de zijgevel wordt straks een mooi groot raam

Om de woning niet te laten instorten, worden de plafonds met stempels ondersteund. De draagmuur is immers verdwenen door het grote gat in de muur.

De werfhekken zijn geplaatst

De werf is nu ook afgesloten met hekken om te voorkomen dat onbevoegden de werf betreden. De woning is immers opengemaakt en kan niet worden afgesloten. Het is gevaarlijk voor derden om de werf te betreden, omdat er gaten in de vloeren zitten en er hier en daar los zittende stenen naar beneden kunnen vallen. Door het afsluiten van het terrein is het betreden op eigen risico. Ook de veiligheidscoördinator eist een afgesloten werf.

Een deel van de dakpannen is inmiddels verwijderd

De dakgoot en een deel van de dakpannen zijn verwijderd. Ook aan de achterzijde zijn alle gevelstenen inmiddels weggehaald. De rest van de achtergevel wordt de komende dagen ook afgebroken.

Ook interessant